Розкішний торт "Мідний вершник": ідеальний десерт на будь-яке свято

Читать на русском
Автор

Обов’язково приготуйте цей торт

Ми розповідали, як приготувати торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом надзвичайного святкового десерту "Мідний вершник".

В цьому тортику чергуються макові та медові коржі, тому його смак дуже насичений. Як його приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ст. л. меду;
  • 100 г вершкового масла або маргарину;
  • борошно (скільки візьме тісто);
  • 1 ч. л. соди, погашеної оцтом.

Для другого тіста:

  • 3 яйця;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. амонію;
  • 250 г цукру;
  • 250 г сметани;
  • 250 г сухого маку, перемеленого.

Для крему:

  • 500 г вершкового масла;
  • 500 г вареного згущеного молока.

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо на водяній бані всі інгредієнти, крім борошна, для першого тіста. Даємо вистигнути. Замішуємо ніжне тісто, як на вареники.
  2. Кладемо в холодильник на 1 годину. Ділимо на 6 частин.
  3. Тонко розкачуємо. Випікаємо до зарум'янення (близько 4-5 хвилин).
  4. Для другого тіста збиваємо яйця з цукром. Додаємо сметану, амоняк, мак і борошно.
  5. Виходить тісто, як густа сметана. Печемо маковий корж при температурі 170-180 градусів близько 15 хвилин. Перевіряємо зубочисткою, коли охолоне, розрізаємо навпіл.
  6. Окремо збиваємо згущене молоко і вершкове масло. По ложці додаємо збите згущене молоко в збите масло.
  7. Складаємо торт наступним чином, кожен шар перемазуючи кремом: 2 медових коржі, маковий корж, 2 медових коржі, маковий корж, 2 медових коржі. Ставимо торт в холодильник мінімум на ніч.

Торт виходить просто розкішний — красивий, високий і дуже апетитний. Також ми ділились рецептом смачного торта "Червоний оксамит".