Розкішний торт "Мідний вершник": ідеальний десерт на будь-яке свято
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Обов’язково приготуйте цей торт
Ми розповідали, як приготувати торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом надзвичайного святкового десерту "Мідний вершник".
В цьому тортику чергуються макові та медові коржі, тому його смак дуже насичений. Як його приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л. меду;
- 100 г вершкового масла або маргарину;
- борошно (скільки візьме тісто);
- 1 ч. л. соди, погашеної оцтом.
Для другого тіста:
- 3 яйця;
- 250 г борошна;
- 1 ч. л. амонію;
- 250 г цукру;
- 250 г сметани;
- 250 г сухого маку, перемеленого.
Для крему:
- 500 г вершкового масла;
- 500 г вареного згущеного молока.
Спосіб приготування:
- Розігріваємо на водяній бані всі інгредієнти, крім борошна, для першого тіста. Даємо вистигнути. Замішуємо ніжне тісто, як на вареники.
- Кладемо в холодильник на 1 годину. Ділимо на 6 частин.
- Тонко розкачуємо. Випікаємо до зарум'янення (близько 4-5 хвилин).
- Для другого тіста збиваємо яйця з цукром. Додаємо сметану, амоняк, мак і борошно.
- Виходить тісто, як густа сметана. Печемо маковий корж при температурі 170-180 градусів близько 15 хвилин. Перевіряємо зубочисткою, коли охолоне, розрізаємо навпіл.
- Окремо збиваємо згущене молоко і вершкове масло. По ложці додаємо збите згущене молоко в збите масло.
- Складаємо торт наступним чином, кожен шар перемазуючи кремом: 2 медових коржі, маковий корж, 2 медових коржі, маковий корж, 2 медових коржі. Ставимо торт в холодильник мінімум на ніч.
Торт виходить просто розкішний — красивий, високий і дуже апетитний. Також ми ділились рецептом смачного торта "Червоний оксамит".