Перестаньте заморожувати кефір: домашній крем-сир за копійки будете готувати тільки так
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Виходить значно дешевше, ніж магазинний варіант
Більшість рецептів домашнього крем-сиру передбачають заморожування молочних інгредієнтів. Розповідаємо, як зробити це значно швидше. В результаті отримуємо 500 грамів апетитного сиру і сироватку, з якої можна приготувати тоненькі млинці.
Такий продукт виходить надзвичайно ніжним, з текстурою крему. Як приготувати домашній крем-сир швидко, просто та дешево, розповіли на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Сметана – 400 г (25-30%)
- Ряжанка – 400 г (3,2%)
- Кефір – 400 г (3,2%)
- Сіль – до смаку
- Сік лимона – 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
- Змішуємо інгредієнти. Для цього у тарілці з'єднуємо по 400 г сметани, ряжанки та кефіру.
- Додаємо до маси сіль та сік лимона. Перемішуємо.
- Вистилаємо друшляк марлею в кілька шарів, ставимо його на глибоку миску — туди буде стікати сироватка. Викладаємо суміш на марлю.
- Даємо стекти сироватці. Накриваємо майбутній сир зверху марлею і ставимо під гніт.
За кілька годин отримуємо готовий крем-сир. Його можна використовувати для кремів, закусок або просто на бутерброд. Цей рецепт дозволяє легко і швидко приготувати смачний крем-сир, який буде значно дешевше магазинного. Також ми ділились рецептом смачного згущеного молока.