Перестаньте заморожувати кефір: домашній крем-сир за копійки будете готувати тільки так

Читать на русском
Автор

Виходить значно дешевше, ніж магазинний варіант

Більшість рецептів домашнього крем-сиру передбачають заморожування молочних інгредієнтів. Розповідаємо, як зробити це значно швидше. В результаті отримуємо 500 грамів апетитного сиру і сироватку, з якої можна приготувати тоненькі млинці.

Такий продукт виходить надзвичайно ніжним, з текстурою крему. Як приготувати домашній крем-сир швидко, просто та дешево, розповіли на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Сметана – 400 г (25-30%)
  • Ряжанка – 400 г (3,2%)
  • Кефір – 400 г (3,2%)
  • Сіль – до смаку
  • Сік лимона – 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо інгредієнти. Для цього у тарілці з'єднуємо по 400 г сметани, ряжанки та кефіру.
  2. Додаємо до маси сіль та сік лимона. Перемішуємо.
  3. Вистилаємо друшляк марлею в кілька шарів, ставимо його на глибоку миску — туди буде стікати сироватка. Викладаємо суміш на марлю.
  4. Даємо стекти сироватці. Накриваємо майбутній сир зверху марлею і ставимо під гніт.

За кілька годин отримуємо готовий крем-сир. Його можна використовувати для кремів, закусок або просто на бутерброд. Цей рецепт дозволяє легко і швидко приготувати смачний крем-сир, який буде значно дешевше магазинного. Також ми ділились рецептом смачного згущеного молока.