Євреї знаються на смачній і недорогій їжі: після цього хека близькі навіть оближуть тарілки

Читать на русском
Автор

Ви полюбите таку рибку з першого укусу

Хек — не тільки корисна, а й дуже смачна риба. Рецептів її приготування – неймовірна кількість, проте найкраще рибку готують саме євреї. Хек у них виходить надзвичайно смачним.

Сьогодні ми з "Важно знать" поділимося єврейським рецептом вишуканої рибної страви. Приготуйте її — і ваші домашні уплітатимуть його за обидві щоки.

Як приготувати тушкований хек по-єврейськи

Інгредієнти:

  • 800 г хеку;
  • 500 г цибулі;
  • 70 мл рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,3 ч. л. меленого чорного перцю;
  • спеції на смак.

Спосіб приготування:

  1. З риби видаляємо всі начинки, позбавляємося голови, хвоста, плавників і луски. Очищену рибу солимо, посипаємо, перцем і приправами, ретельно втираємо в м’ясо хека.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажити його в розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки. Готову цибулю посипаємо содою, перемішуємо та викладаємо хека до цибулі в сковороду.
  3. Тушкуємо хека на повільному вогні протягом 15 хвилин під кришкою. Через зазначений час перевертаємо рибу на інший бік, приправляємо спеціями та тушкуємо ще 15 хвилин.

Подаємо готову рибу з кускусом або розсипчастим рисом. Таку страву близькі проситимуть на кожну вечерю.