Євреї знаються на смачній і недорогій їжі: після цього хека близькі навіть оближуть тарілки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ви полюбите таку рибку з першого укусу
Хек — не тільки корисна, а й дуже смачна риба. Рецептів її приготування – неймовірна кількість, проте найкраще рибку готують саме євреї. Хек у них виходить надзвичайно смачним.
Сьогодні ми з "Важно знать" поділимося єврейським рецептом вишуканої рибної страви. Приготуйте її — і ваші домашні уплітатимуть його за обидві щоки.
Як приготувати тушкований хек по-єврейськи
Інгредієнти:
- 800 г хеку;
- 500 г цибулі;
- 70 мл рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,3 ч. л. меленого чорного перцю;
- спеції на смак.
Спосіб приготування:
- З риби видаляємо всі начинки, позбавляємося голови, хвоста, плавників і луски. Очищену рибу солимо, посипаємо, перцем і приправами, ретельно втираємо в м’ясо хека.
- Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажити його в розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки. Готову цибулю посипаємо содою, перемішуємо та викладаємо хека до цибулі в сковороду.
- Тушкуємо хека на повільному вогні протягом 15 хвилин під кришкою. Через зазначений час перевертаємо рибу на інший бік, приправляємо спеціями та тушкуємо ще 15 хвилин.
Подаємо готову рибу з кускусом або розсипчастим рисом. Таку страву близькі проситимуть на кожну вечерю.