Ми підкажемо, як приготувати смачні пиріжки з вишнею.
Приготувати такі пиріжки не складно, а результат порадує вас та ваших близьких.
Пиріжки з вишнею – це не просто випічка, це справжня класика української кухні. Їхній ніжний аромат та соковита начинка здатні перенести нас у дитинство, до бабусиної кухні, де завжди панувало тепло та затишок.
Приготувати такі пиріжки не складно, а результат порадує вас та ваших близьких. Про це пише cookpad.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 11 г сухих дріжджів
- 1 яйце
- 1/2 чайної ложки солі
Для начинки:
- 500 г вишні (свіжої або замороженої)
- 100 г цукру
- 1 столова ложка крохмалю
- 1/2 чайної ложки кориці
Для змащування:
- 1 жовток
- 1 столова ложка молока
Приготування:
Тісто:
- У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Залиште на 10-15 хвилин до утворення пінної шапки.
- Додайте розтоплене вершкове масло, яйце, сіль та просіяне борошно.
- Замісіть м'яке та еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
Начинка:
- Вишню вимийте та видаліть кісточки.
- Додайте цукор, крохмаль та корицю. Перемішайте.
Формування пиріжків:
- Підійшовше тісто обімніть та розділіть на 15-20 частин.
- Сформуйте кульки, дайте їм підійти 10 хвилин.
- Розкачайте кожну кульку в коло.
- Викладіть на середину начинку.
- Защипніть краї, формуючи пиріжок.
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом.
- Змастіть пиріжки сумішшю жовтка та молока.
Випікання:
- Випікайте пиріжки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
- Готові пиріжки злегка остудіть та подавайте до столу.
Порада:
- Замість вишні можна використовувати інші ягоди або фрукти, наприклад, яблука, абрикоси, чорницю.
- Для більш насиченого смаку можна додати до начинки 1 столову ложку рому або коньяку.
- Пиріжки з вишнею можна їсти як гарячими, так і холодними.
Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.