Як у бабусі: рецепт пухких пиріжків з вишнею

Читать на русском
Автор

Ми підкажемо, як приготувати смачні пиріжки з вишнею.

Приготувати такі пиріжки не складно, а результат порадує вас та ваших близьких.

Пиріжки з вишнею – це не просто випічка, це справжня класика української кухні. Їхній ніжний аромат та соковита начинка здатні перенести нас у дитинство, до бабусиної кухні, де завжди панувало тепло та затишок.

Приготувати такі пиріжки не складно, а результат порадує вас та ваших близьких. Про це пише cookpad.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 500 г вишні (свіжої або замороженої)
  • 100 г цукру
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 1/2 чайної ложки кориці

Для змащування:

  • 1 жовток
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

Тісто:

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Залиште на 10-15 хвилин до утворення пінної шапки.
  2. Додайте розтоплене вершкове масло, яйце, сіль та просіяне борошно.
  3. Замісіть м'яке та еластичне тісто.
  4. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.

Начинка:

  1. Вишню вимийте та видаліть кісточки.
  2. Додайте цукор, крохмаль та корицю. Перемішайте.

Формування пиріжків:

  1. Підійшовше тісто обімніть та розділіть на 15-20 частин.
  2. Сформуйте кульки, дайте їм підійти 10 хвилин.
  3. Розкачайте кожну кульку в коло.
  4. Викладіть на середину начинку.
  5. Защипніть краї, формуючи пиріжок.
  6. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом.
  7. Змастіть пиріжки сумішшю жовтка та молока.

Випікання:

  1. Випікайте пиріжки в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
  2. Готові пиріжки злегка остудіть та подавайте до столу.

Порада:

  • Замість вишні можна використовувати інші ягоди або фрукти, наприклад, яблука, абрикоси, чорницю.
  • Для більш насиченого смаку можна додати до начинки 1 столову ложку рому або коньяку.
  • Пиріжки з вишнею можна їсти як гарячими, так і холодними.

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.