Виходить, немов копчене: любителі сала оцінять цей рецепт приготування

Читать на русском
Автор

Гогтується швидко та просто

Сало — це смачний і корисний продукт, багатий на жирні кислоти, які необхідні для нормального функціонування нашого організму. Українці полюбляють їсти сало з борщем або виклавши скибочки продукту на чорний хліб, змащений гірчицею.

Інколи приготоване власноруч сало в рази смачніше, аніж куплене у магазині. Вдалим рецептом з нами сьогодні поділилися на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати сало у лушпинні цибулі

Інгредієнти:

  • сало (з великими прожилками м’яса) – 1 кг;

Для розсолу

  • вода – 1 л;
  • сіль великого помелу — 0,5 скл.;
  • цибулеве лушпиння — з мінімум шести цибулин;
  • часник — 3 зуб.;
  • суміш перців горошком – 1 ст. л.;
  • лавровий лист.

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти зі списку для розсолу змішати та поставити на плиту. Після закипання потримати на вогні ще кілька хвилин.
  2. У киплячий розсіл обережно опустити великі шматки сала — вони мають бути повністю під водою.
  3. Зменшити вогонь та варити сало близько 30 хвилин.
  4. Зняти каструлю з плити та залишити його охолонути у воді.
  5. Після цього сало у каструлі поставити ще на добу у в холодильник.
  6. Після цього дістати сало з рідини, протерти паперовим рушником і за бажання додатково обваляти в спеціях (сушений часник, запашний перець, паприка).
  7. Загорнути сало в харчову плівку і покласти у морозилку.
  8. За необхідності діставати по шматочку, нарізати та смакувати.

А якщо ви любите сало, рекомендує засолити його із чорносливом. На смак воно буде схоже на копчене.