Виходить, немов копчене: любителі сала оцінять цей рецепт приготування
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Гогтується швидко та просто
Сало — це смачний і корисний продукт, багатий на жирні кислоти, які необхідні для нормального функціонування нашого організму. Українці полюбляють їсти сало з борщем або виклавши скибочки продукту на чорний хліб, змащений гірчицею.
Інколи приготоване власноруч сало в рази смачніше, аніж куплене у магазині. Вдалим рецептом з нами сьогодні поділилися на порталі "Майстерня ідей".
Як приготувати сало у лушпинні цибулі
Інгредієнти:
- сало (з великими прожилками м’яса) – 1 кг;
Для розсолу
- вода – 1 л;
- сіль великого помелу — 0,5 скл.;
- цибулеве лушпиння — з мінімум шести цибулин;
- часник — 3 зуб.;
- суміш перців горошком – 1 ст. л.;
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти зі списку для розсолу змішати та поставити на плиту. Після закипання потримати на вогні ще кілька хвилин.
- У киплячий розсіл обережно опустити великі шматки сала — вони мають бути повністю під водою.
- Зменшити вогонь та варити сало близько 30 хвилин.
- Зняти каструлю з плити та залишити його охолонути у воді.
- Після цього сало у каструлі поставити ще на добу у в холодильник.
- Після цього дістати сало з рідини, протерти паперовим рушником і за бажання додатково обваляти в спеціях (сушений часник, запашний перець, паприка).
- Загорнути сало в харчову плівку і покласти у морозилку.
- За необхідності діставати по шматочку, нарізати та смакувати.
А якщо ви любите сало, рекомендує засолити його із чорносливом. На смак воно буде схоже на копчене.