Найкращий шашлик виходить у грузинів: вони додають у маринад секретний інгредієнт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пошкодуєте, що не готували так раніше
У кожного свої переваги до ароматного шашлику : хтось любить гостріше та пікантніше, інші ж насолоджуються кисло-солодким смаком. Маринадів для шашлику існує неймовірна кількість, але саме грузинський відрізняється всім.
Разом із "Важно знать" розповімо, як готують цю страву майстри шашличної справи — грузини. Вони до маринаду додають один незвичайний інгредієнт — гранатовий сік. М’ясо, просочене цим маринадом, виходить соковите, ніжне, пряне та з дивовижним смаком.
Як приготувати шашлик на гранатовому соку
Інгредієнти:
- 500 мл гранатового соку;
- 1 кг баранини чи свинини;
- сухий базилік;
- паприка;
- чорний мелений перець;
- 2 ст. л. солі;
- соняшникова олія;
- 2 цибулини.
Спосіб приготування:
- Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю, трохи мнемо руками, щоб він пустив сік.
- М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо порційними шматочками, за бажанням зрізаємо жир.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо, додаємо паприку, сухий базилік і рослинну олію та за бажанням інші спеції до свого смаку. Все перемішуємо.
- Заливаємо все гранатовим соком, накриваємо кришкою або харчовою плівкою та відправляємо в холодильник щонайменше на 6 годин, краще на ніч.
- Нанизуємо промариноване м’ясо на шампури вздовж волокон і готуємо 10-15 хвилин.
Подаємо соковитий, ароматний шашлик із улюбленим салатом. Смачного!