Найкращий шашлик виходить у грузинів: вони додають у маринад секретний інгредієнт

Читать на русском
Автор
8051
Шашлик вийде неймовірним
Шашлик вийде неймовірним. Фото 1000.menu

Пошкодуєте, що не готували так раніше

У кожного свої переваги до ароматного шашлику : хтось любить гостріше та пікантніше, інші ж насолоджуються кисло-солодким смаком. Маринадів для шашлику існує неймовірна кількість, але саме грузинський відрізняється всім.

Разом із "Важно знать" розповімо, як готують цю страву майстри шашличної справи — грузини. Вони до маринаду додають один незвичайний інгредієнт — гранатовий сік. М’ясо, просочене цим маринадом, виходить соковите, ніжне, пряне та з дивовижним смаком.

Як приготувати шашлик на гранатовому соку

Інгредієнти:

  • 500 мл гранатового соку;
  • 1 кг баранини чи свинини;
  • сухий базилік;
  • паприка;
  • чорний мелений перець;
  • 2 ст. л. солі;
  • соняшникова олія;
  • 2 цибулини.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю, трохи мнемо руками, щоб він пустив сік.
  2. М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо порційними шматочками, за бажанням зрізаємо жир.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо, додаємо паприку, сухий базилік і рослинну олію та за бажанням інші спеції до свого смаку. Все перемішуємо.
  4. Заливаємо все гранатовим соком, накриваємо кришкою або харчовою плівкою та відправляємо в холодильник щонайменше на 6 годин, краще на ніч.
  5. Нанизуємо промариноване м’ясо на шампури вздовж волокон і готуємо 10-15 хвилин.

Подаємо соковитий, ароматний шашлик із улюбленим салатом. Смачного!