Тісто вийде пухким, а начинка — соковитою: як приготувати пиріг з тунцем та цибулею

Читать на русском
Автор

Пиріг виходить з апетитною начинкою та хрусткою скоринкою

Солоні пироги, як, наприклад, з сиром та цибулею, смачно їсти на сніданок з кавою, брати з собою на роботу чи на перекус. Більшість із них готуються не складно, оскільки достатньо лише замісити тісто, а все інше робить духовка.

Одним із таких поживних пирогів ми сьогодні хочемо поділитися з вами. Йдеться про випічку з начинкою з тунця, цибулі та відварених яєць, інформують на Instagram-сторінці "shymanska.fit".

Як приготувати заливний пиріг з тунцем

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 135 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • кефір – 375 мл.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль та перець – 1 ч. л.;

Інгредієнти для начинки:

  • відварені яйця – 4 шт.;
  • тунець консервований у власному соку – 1 банка;
  • цибуля зелена – за смаком;
  • льон для прикраси;

Спосіб приготування:

  1. Змішати яйця, кефір, борошно, розпушувач та сіль до однорідної маси (тісто має вийти не густим).
  2. Яйця відварити, дрібно нарізати.
  3. Цибулю дрібно нарізати, змішати з тунцем.
  4. Форму для запікання змастити вершковим маслом та вилити половину тіста.
  5. Обережно викласти зверху начинку, розподілити її, та залити тістом, що залишилося.
  6. Посипати льоном та запекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт намазки з тунцем. Результат вас вразить: навіть зі святкового столу така намазка розлетиться першою.