Солодкоїжки язик проковтнуть: готуємо оригінальний і смачний полуничний крамбл

Читать на русском
Автор

Якщо ви хочете здивувати домашніх ароматним та ніжним десертом — пропонуємо приготувати крамбл з полуницею.

Літо – це не лише пора свіжих фруктів та овочів, але й час для ароматних та смачних десертів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати оригінальний полуничний крамбл – хрустку крихту з соковитою полуничною начинкою. Цей десерт не потребує багато часу та зусиль, а результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

Для крихти:

  • 150 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 75 г цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Для начинки:

  • 500 г полуниці
  • 50 г цукру
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Приготуємо крихту: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль та ванільний екстракт. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть руками до утворення крихти.
  2. Приготуємо начинку: Полуницю вимийте, обсушіть та очистіть від хвостиків. У великій мисці змішайте полуницю, цукор, лимонний сік, кукурудзяний крохмаль та корицю.
  3. Зберіть крамбл: У форму для випічки викладіть полуничну начинку. Рівномірно розподіліть по ній крихту.
  4. Випікайте: Випікайте крамбл в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-35 хвилин, або до золотистого кольору крихти.
  5. Подавайте: Дайте крамблу трохи охолонути, а потім подавайте з морозивом, йогуртом або збитими вершками.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку полуничної начинки можна додати до неї трохи рому або полуничного лікеру.
  • Якщо ви хочете зробити крамбл більш хрустким, можете додати до крихти 1-2 ст. л. вівсяних пластівців.
  • Крамбл можна готувати не лише з полуницею, але й з іншими фруктами, наприклад, з яблуками, персиками або абрикосами.

Раніше ми писали, як приготувати печиво з шоколадними краплями. Також, пропонуємо рецепт надзвичайного шоколадного пирога.