Універсальний соус для ваших кулінарних шедеврів: приготуйте ягідний кулі

Читати російською
Автор

Ягідний кулі чудово доповнить багато страв.

Літо щедро дарує нам свої щедрі дари — соковиті ягоди, наповнені теплом сонця та ароматом літнього вітру. Саме час творити з них кулінарні шедеври, які не лише порадують смаком, але й подарують справжнє літнє відчуття.

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати універсальний соус, який стане чудовим доповненням до морозива, млинців та інших страв. Також, пропонуємо рецепт соусу до дерунів.

Цей соус — це не просто поєднання ягід, це справжня симфонія смаків та ароматів. Солодкі ягоди танцюють танго з пікантною ноткою спецій, а ніжна кислинка лимона додає їм свіжості та гармонії.

Інгредієнти:

  • 200 г ягід (на ваш вибір)
  • 100 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. кори кори
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 1/4 ч. л. меленої гвоздики
  • 1 щіпка меленого імбиру

Приготування:

  1. Ягоди промийте та просушіть.
  2. У каструлі змішайте цукор, воду, лимонний сік, спеції.
  3. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин.
  4. Додайте ягоди та варіть ще 5 хвилин, помішуючи.
  5. Зніміть з вогню та дайте соусу трохи охолонути.
  6. За допомогою блендера подрібніть соус до однорідної маси.
  7. Процідіть соус через сито, щоб видалити насіння.
  8. Поставте соус у холодильник на 1-2 години.

Раніше ми писали, як приготувати млинці з вчорашньої картоплі. Також, пропонуємо рецепт мексиканського соусу.