Цей "Мексиканський" соус замінить вам всі магазинні кетчупи: як його приготувати й закрити на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1015
Чудовий ароматний соус на зиму
Ми розповідали, як закрити на зиму апетитну кабачкову ікру. Тепер ділимось рецептом смачного томатного соусу, який легко замінить вам і томатну пасту, і магазинний кетчуп.
Взимку кожна баночка цього "Мексиканського" соусу буде скарбом. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 6-6,7 кг помідорів
- 300 г цибулі
- 250-300 г часнику
- 300 г цибулі (дрібно нарізаної)
- 150-180 г оцту 6%
- 350-400 г цукру (можна змінити до смаку)
- 3 ст. л. солі (можна з гіркою – за смаку)
- 5-6 г кориці
- мускатний горіх на кінчику ножа
- 1/2 ч. л. меленого коріандру
- 5-7 шт. гвоздики
- 4-5 г сухої гірчиці
- 5 шт. чорного перцю горошком
Спосіб приготування:
- Помийте томати та наріжте їх на 4 частини (середні), 2-3 частини (дрібні) або довільно (великі). Викладіть в каструлю, додайте трохи води на дно, щоб не пригоріли в перші хвилини.
- Проваріть 4-6 хвилин, помішуючи, для відділення шкірки. Спочатку протріть томати через сито з великими осередками, щоб відокремити шкірку, потім через сито з дрібними – для позбавлення насіння. Можна використовувати ложку (дерев'яну), або руку в рукавичці.
- Проваріть перетерту томатну масу 3-5 хвилин, помішуючи, потім відставте на кілька годин (можна на ніч) в холодильник. Це дозволить м'якоті осісти на дно, а рідині стати майже прозорою.
- Злийте цю рідину, а для соусу використовуйте лише густу частину. Додайте сіль, цукор та подрібнені прянощі (можна загорнути їх у марлевий мішечок, проварити, а потім витягти). Додайте перетерті або пропущені через м'ясорубку цибулю та часник.
- Варіть соус поетапно, з перервами. Проваріть 3 хвилини, вимкніть вогонь, дайте охолонути. Повторіть 2-3 рази, або до 5 хвилин, доки соус не загусне.
Розлийте гарячий соус по стерилізованих банках, швидко закатайте. Також ми розповідали про вдалий метод заготівлі полуниці на зиму.