Вийде смачніше, ніж ви думаєте: просто залийте кефіром курочку з картоплею

Читати російською
Автор

Курку можна взяти цілу і порізати на частини або використовувати стегна

Якщо хочеться щось швиденько приготувати на вечерю, можна зробити смачні котлетки без м'яса за 10 хвилин. Або ж звернути увагу на рецепт запеченої курочки з картоплею.

Підготовка продуктів займає лічені хвилини, а все інше за вас зробить духовка. При цьому м'ясо виходить соковите з золотистою скоринкою, а картопля ароматною та апетитною, інформує "Тлусті рецепти".

Як приготувати запечену курочку з картоплею

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 6 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • кефір — 1 л;
  • хмелі-сунелі, паприка, сіль, перець, спеції, приправа для курячого м’яса, зелень;
  • часник — 2 зубчики;
  • олія — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями.
  2. Картоплю почистити, нарізати кубиками.
  3. М'ясо вимити, прибрати все зайве.
  4. Змішати курочку з цибулею, сіллю, перцем та спеціями.
  5. Влити кефір, перемішати.
  6. Додати картоплю, перемішати.
  7. Бажано накрити кришкою та залишити маринуватися на дві години, але можна готувати й одразу.
  8. Викласти м'ясо з овочами у форму для запікання.
  9. Запікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  10. Подавати можна з часниковою олією, пропустивши часник через прес і змішавши його з олією та кропом.

А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку із хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом і просто з соусом.