Вийде смачніше, ніж ви думаєте: просто залийте кефіром курочку з картоплею

Читать на русском
Автор
574
Апетитна та смачна страва, можна готувати просто на вечерю або на святковий стіл
Апетитна та смачна страва, можна готувати просто на вечерю або на святковий стіл. Фото tlystirecepty.top

Курку можна взяти цілу і порізати на частини або використовувати стегна

Якщо хочеться щось швиденько приготувати на вечерю, можна зробити смачні котлетки без м'яса за 10 хвилин. Або ж звернути увагу на рецепт запеченої курочки з картоплею.

Підготовка продуктів займає лічені хвилини, а все інше за вас зробить духовка. При цьому м'ясо виходить соковите з золотистою скоринкою, а картопля ароматною та апетитною, інформує "Тлусті рецепти".

Як приготувати запечену курочку з картоплею

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 6 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • кефір — 1 л;
  • хмелі-сунелі, паприка, сіль, перець, спеції, приправа для курячого м’яса, зелень;
  • часник — 2 зубчики;
  • олія — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями.
  2. Картоплю почистити, нарізати кубиками.
  3. М'ясо вимити, прибрати все зайве.
  4. Змішати курочку з цибулею, сіллю, перцем та спеціями.
  5. Влити кефір, перемішати.
  6. Додати картоплю, перемішати.
  7. Бажано накрити кришкою та залишити маринуватися на дві години, але можна готувати й одразу.
  8. Викласти м'ясо з овочами у форму для запікання.
  9. Запікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів.
  10. Подавати можна з часниковою олією, пропустивши часник через прес і змішавши його з олією та кропом.

А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку із хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом і просто з соусом.