Вийде смачніше, ніж ви думаєте: просто залийте кефіром курочку з картоплею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 574
Курку можна взяти цілу і порізати на частини або використовувати стегна
Якщо хочеться щось швиденько приготувати на вечерю, можна зробити смачні котлетки без м'яса за 10 хвилин. Або ж звернути увагу на рецепт запеченої курочки з картоплею.
Підготовка продуктів займає лічені хвилини, а все інше за вас зробить духовка. При цьому м'ясо виходить соковите з золотистою скоринкою, а картопля ароматною та апетитною, інформує "Тлусті рецепти".
Як приготувати запечену курочку з картоплею
Інгредієнти:
- курячі стегна — 6 шт.;
- картопля — 6 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- кефір — 1 л;
- хмелі-сунелі, паприка, сіль, перець, спеції, приправа для курячого м’яса, зелень;
- часник — 2 зубчики;
- олія — 20 мл.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями.
- Картоплю почистити, нарізати кубиками.
- М'ясо вимити, прибрати все зайве.
- Змішати курочку з цибулею, сіллю, перцем та спеціями.
- Влити кефір, перемішати.
- Додати картоплю, перемішати.
- Бажано накрити кришкою та залишити маринуватися на дві години, але можна готувати й одразу.
- Викласти м'ясо з овочами у форму для запікання.
- Запікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів.
- Подавати можна з часниковою олією, пропустивши часник через прес і змішавши його з олією та кропом.
А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку із хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом і просто з соусом.