Вжух — і в духовку: фантастичну вечерю можна приготувати з пари філе та трошки картоплі

Читати російською
Автор

Вам більше не доведеться думати, що приготувати

Кожен кулінар рано чи пізно замислюється, що приготувати до вечері. Якщо ви пробували запекти крильця в медовому маринаді, пропонуємо поекспериментувати.

Давайте сьогодні разом із "Господинькою" запечемо картоплю з м’ясом. Швидко та легко, із звичайних інгредієнтів ви приготуєте оригінальну та смачну страву.

Як запекти картоплю з м’ясом

Інгредієнти:

  • філе куряче — 2 шт. (500 г);
  • картопля – 800 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • приправа для м’яса – 1 год.
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сир твердий – 200 г;
  • сіль, перець чорний – на свій смак;
  • прованські трави – 1 год.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо на невеликі шматочки. Розкладаємо їх на дошці, накриваємо харчовою плівкою або пакетом та відбиваємо з двох боків.
  2. М’ясо відправляємо в миску, додаємо приправу, томатну пасту, ретельно перемішуємо.
  3. Картоплю чистимо, нарізаємо її на тонкі кружечки, додаємо за смаком сіль, чорний перець, трохи олії та улюблені спеції.
  4. У форму для запікання викладаємо картоплю, зверху шматочки м’яса, зверху обмазуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо нарізану півкільцями цибулю. Все посипаємо тертим сиром.
  5. Накриваємо форму фольгою і ставимо в наперед розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Спробуйте подати з такою картоплею незвичайну картоплю із оселедця за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся, наскільки смачно.