Вжух — і в духовку: фантастичну вечерю можна приготувати з пари філе та трошки картоплі

Читать на русском
Автор

Вам більше не доведеться думати, що приготувати

Кожен кулінар рано чи пізно замислюється, що приготувати до вечері. Якщо ви пробували запекти крильця в медовому маринаді, пропонуємо поекспериментувати.

Давайте сьогодні разом із "Господинькою" запечемо картоплю з м’ясом. Швидко та легко, із звичайних інгредієнтів ви приготуєте оригінальну та смачну страву.

Як запекти картоплю з м’ясом

Інгредієнти:

  • філе куряче — 2 шт. (500 г);
  • картопля – 800 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • приправа для м’яса – 1 год.
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сир твердий – 200 г;
  • сіль, перець чорний – на свій смак;
  • прованські трави – 1 год.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо на невеликі шматочки. Розкладаємо їх на дошці, накриваємо харчовою плівкою або пакетом та відбиваємо з двох боків.
  2. М’ясо відправляємо в миску, додаємо приправу, томатну пасту, ретельно перемішуємо.
  3. Картоплю чистимо, нарізаємо її на тонкі кружечки, додаємо за смаком сіль, чорний перець, трохи олії та улюблені спеції.
  4. У форму для запікання викладаємо картоплю, зверху шматочки м’яса, зверху обмазуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо нарізану півкільцями цибулю. Все посипаємо тертим сиром.
  5. Накриваємо форму фольгою і ставимо в наперед розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Спробуйте подати з такою картоплею незвичайну картоплю із оселедця за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся, наскільки смачно.