Не пийте кави — вилийте її в тісто: надзвичайно смачний бюджетний пиріг до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальний рецепт для домашньої випічки
Ми розповідали, як спекти смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом особливо смачного пирога. Приготуйте його, якщо в морозильній камері завалялась вишня. Пиріг виходить пишний, м’який, має насичений шоколадний смак та кавовий аромат. Як його приготувати, розповіли на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 120 г цукру
- Дрібка солі
- 150 г борошна
- 1,5 ч. ложки розпушувача
- 1 ст. ложка какао-порошку
- 100 г вершкового масла
- 50 мл молока
- 3 ч. ложки розчинної кави
- 200 г замороженої вишні
- 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
Для глазурі:
- 3 ст. ложки цукру
- 3 ст. ложки какао-порошку
- 3 ст. ложки сметани
- 40 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишної маси (5-7 хвилин). Змішуємо борошно, какао і розпушувач.
- Додаємо в яєчну суміш м'яке вершкове масло, просіяні сухі інгредієнти і перемішуємо міксером. Вливаємо в тісто гаряче молоко з розчиненою кавою.
- Заморожені ягоди присипаємо крохмалем і додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом.
- Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин. Остуджуємо пиріг на ґратках.
- Для глазурі в сотейнику змішуємо цукор, какао, сметану, ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до однорідності, постійно помішуючи.
- Додаємо вершкове масло, перемішуємо до розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури. Покриваємо пиріг глазур'ю.
Таким пирогом можна навіть святковий торт замінити. А якщо шукаєте бюджетний варіант десерту на свято, зверніть увагу на цей простий торт.