Не пийте кави — вилийте її в тісто: надзвичайно смачний бюджетний пиріг до чаю

Читать на русском
Автор

Ідеальний рецепт для домашньої випічки

Ми розповідали, як спекти смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом особливо смачного пирога. Приготуйте його, якщо в морозильній камері завалялась вишня. Пиріг виходить пишний, м’який, має насичений шоколадний смак та кавовий аромат. Як його приготувати, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 120 г цукру
  • Дрібка солі
  • 150 г борошна
  • 1,5 ч. ложки розпушувача
  • 1 ст. ложка какао-порошку
  • 100 г вершкового масла
  • 50 мл молока
  • 3 ч. ложки розчинної кави
  • 200 г замороженої вишні
  • 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю

Для глазурі:

  • 3 ст. ложки цукру
  • 3 ст. ложки какао-порошку
  • 3 ст. ложки сметани
  • 40 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишної маси (5-7 хвилин). Змішуємо борошно, какао і розпушувач.
  2. Додаємо в яєчну суміш м'яке вершкове масло, просіяні сухі інгредієнти і перемішуємо міксером. Вливаємо в тісто гаряче молоко з розчиненою кавою.
  3. Заморожені ягоди присипаємо крохмалем і додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом.
  4. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці 30-40 хвилин. Остуджуємо пиріг на ґратках.
  5. Для глазурі в сотейнику змішуємо цукор, какао, сметану, ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до однорідності, постійно помішуючи.
  6. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури. Покриваємо пиріг глазур'ю.

Таким пирогом можна навіть святковий торт замінити. А якщо шукаєте бюджетний варіант десерту на свято, зверніть увагу на цей простий торт.