"Ті самі" пиріжечки з базару: секрет — у одному безкоштовному інгредієнті для тіста

Читать на русском
Автор

Таке тісто виходить особливо смачним та ароматним

Ми розповідали, як особливо смачно приготувати деруни. Тепер ділимось рецептом особливо смачних пиріжечків. Особливість саме цих пиріжків у тому, що це тісто повторює пиріжки, які довго продавались на багатьох ринках.

Секрет цього смаку — у додаванні у тісто картоплі разом з відваром. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно (вищого ґатунку);
  • картопляний відвар;
  • варена картопля;
  • сире куряче яйце;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • цукор;
  • дріжджі швидкодіючі.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь відварюємо картоплю. Розминаємо її на пюре та охолоджуємо.
  2. Просіюємо борошно в миску. Додаємо до нього дріжджі, цукор, сіль, все перемішуємо.
  3. В окремій мисці змішуємо сире яйце та пюре з відвареної картоплі. Все змішуємо у однорідну масу.
  4. Вливаємо у майбутнє тісто теплий картопляний відвар, додаємо 1 столову ложку олії. Все ретельно перемішуємо.
  5. Після цього у рідку суміш пересипаємо борошно з дріжджами. Робимо це частинами, замішуючи тісто.
  6. У результаті має вийти гладке, однорідне, дуже м’яке і трохи липке тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушничком на залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  7. Після цього обминаємо та залишаємо ще на 40 хвилин. Тісто повинне збільшитись приблизно втричі.

Для начинки таких пиріжечків можна використовувати фарш, смажену капусту, гриби, цибулю та будь-яку іншу солону начинку, яка вам подобається. Смажать такі пиріжечки у великій кількості олії. Також ми ділились рецептом надзвичайних турецьких пиріжечків.