"Ті самі" пиріжечки з базару: секрет — у одному безкоштовному інгредієнті для тіста
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 24316
Таке тісто виходить особливо смачним та ароматним
Ми розповідали, як особливо смачно приготувати деруни. Тепер ділимось рецептом особливо смачних пиріжечків. Особливість саме цих пиріжків у тому, що це тісто повторює пиріжки, які довго продавались на багатьох ринках.
Секрет цього смаку — у додаванні у тісто картоплі разом з відваром. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно (вищого ґатунку);
- картопляний відвар;
- варена картопля;
- сире куряче яйце;
- рослинна олія;
- сіль;
- цукор;
- дріжджі швидкодіючі.
Спосіб приготування:
- Заздалегідь відварюємо картоплю. Розминаємо її на пюре та охолоджуємо.
- Просіюємо борошно в миску. Додаємо до нього дріжджі, цукор, сіль, все перемішуємо.
- В окремій мисці змішуємо сире яйце та пюре з відвареної картоплі. Все змішуємо у однорідну масу.
- Вливаємо у майбутнє тісто теплий картопляний відвар, додаємо 1 столову ложку олії. Все ретельно перемішуємо.
- Після цього у рідку суміш пересипаємо борошно з дріжджами. Робимо це частинами, замішуючи тісто.
- У результаті має вийти гладке, однорідне, дуже м’яке і трохи липке тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушничком на залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Після цього обминаємо та залишаємо ще на 40 хвилин. Тісто повинне збільшитись приблизно втричі.
Для начинки таких пиріжечків можна використовувати фарш, смажену капусту, гриби, цибулю та будь-яку іншу солону начинку, яка вам подобається. Смажать такі пиріжечки у великій кількості олії. Також ми ділились рецептом надзвичайних турецьких пиріжечків.