"Ті самі" пиріжечки з базару: секрет — у одному безкоштовному інгредієнті для тіста

Читать на русском
Автор
24310
Смачні пиріжки, які раніше продавались на базарах
Смачні пиріжки, які раніше продавались на базарах. Фото babusyni-retsepty

Таке тісто виходить особливо смачним та ароматним

Ми розповідали, як особливо смачно приготувати деруни. Тепер ділимось рецептом особливо смачних пиріжечків. Особливість саме цих пиріжків у тому, що це тісто повторює пиріжки, які довго продавались на багатьох ринках.

Секрет цього смаку — у додаванні у тісто картоплі разом з відваром. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно (вищого ґатунку);
  • картопляний відвар;
  • варена картопля;
  • сире куряче яйце;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • цукор;
  • дріжджі швидкодіючі.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь відварюємо картоплю. Розминаємо її на пюре та охолоджуємо.
  2. Просіюємо борошно в миску. Додаємо до нього дріжджі, цукор, сіль, все перемішуємо.
  3. В окремій мисці змішуємо сире яйце та пюре з відвареної картоплі. Все змішуємо у однорідну масу.
  4. Вливаємо у майбутнє тісто теплий картопляний відвар, додаємо 1 столову ложку олії. Все ретельно перемішуємо.
  5. Після цього у рідку суміш пересипаємо борошно з дріжджами. Робимо це частинами, замішуючи тісто.
  6. У результаті має вийти гладке, однорідне, дуже м’яке і трохи липке тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушничком на залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  7. Після цього обминаємо та залишаємо ще на 40 хвилин. Тісто повинне збільшитись приблизно втричі.

Для начинки таких пиріжечків можна використовувати фарш, смажену капусту, гриби, цибулю та будь-яку іншу солону начинку, яка вам подобається. Смажать такі пиріжечки у великій кількості олії. Також ми ділились рецептом надзвичайних турецьких пиріжечків.