Для датського салату вам знадобиться капуста та пара яблук: він розлетиться миттєво зі стола
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Данія на вашому столі
Ми вже готували неймовірну кількість найрізноманітніших салатів. Здається, що цією стравою неможливо нікого здивувати — салати присутні й під час сімейних посиденьок, і на святкових столах.
Сьогодні ми разом із "Фокусом" поділимося улюбленим датчанами салатом. Ця страва з червоної капусти з яблуками відмінно підходить для зимового меню — салат виходить не тільки смачним, а й вітамінним. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати датський салат з капусти
Інгредієнти:
- 1 невеликий качан червоної капусти;
- 2 маленькі яблука;
- 1 жменя волоських горіхів;
- 1 невеликий пучок кучерявої петрушки;
- 5 ст. л. оливкової олії;
- 4 ст. л. яблучного оцту або білого бальзамічного оцту;
- 2 ст. л. рідкий мед.
Спосіб приготування:
- У капусти видаляємо верхні листочки, все інше тонко нарізаємо.
- Миємо та очищаємо від шкірки яблука. М’якуш нарізаємо скибочками або кубиками.
- Подрібнюємо волоські горіхи та змішуємо їх разом із капустою та яблуками у великому салатнику.
- Для приготування заправки змішуємо оливкову олію, оцет та рідкий мед. Збиваємо за допомогою вінчика або відправляємо в банку і трясемо, як шейкером.
- Отриманим соусом заправляємо салат, ретельно все перемішуємо і подаємо до столу.
А якщо залишилося трохи яблук, приготуйте з ними печінку. Ця фантастична страва точно не залишить вас байдужим.