Для датського салату вам знадобиться капуста та пара яблук: він розлетиться миттєво зі стола

Читать на русском
Автор
7362
Салат виходить смачним і хрустким
Салат виходить смачним і хрустким. Фото focus.ua

Данія на вашому столі

Ми вже готували неймовірну кількість найрізноманітніших салатів. Здається, що цією стравою неможливо нікого здивувати — салати присутні й під час сімейних посиденьок, і на святкових столах.

Сьогодні ми разом із "Фокусом" поділимося улюбленим датчанами салатом. Ця страва з червоної капусти з яблуками відмінно підходить для зимового меню — салат виходить не тільки смачним, а й вітамінним. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати датський салат з капусти

Інгредієнти:

  • 1 невеликий качан червоної капусти;
  • 2 маленькі яблука;
  • 1 жменя волоських горіхів;
  • 1 невеликий пучок кучерявої петрушки;
  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • 4 ст. л. яблучного оцту або білого бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. рідкий мед.

Спосіб приготування:

  1. У капусти видаляємо верхні листочки, все інше тонко нарізаємо.
  2. Миємо та очищаємо від шкірки яблука. М’якуш нарізаємо скибочками або кубиками.
  3. Подрібнюємо волоські горіхи та змішуємо їх разом із капустою та яблуками у великому салатнику.
  4. Для приготування заправки змішуємо оливкову олію, оцет та рідкий мед. Збиваємо за допомогою вінчика або відправляємо в банку і трясемо, як шейкером.
  5. Отриманим соусом заправляємо салат, ретельно все перемішуємо і подаємо до столу.

А якщо залишилося трохи яблук, приготуйте з ними печінку. Ця фантастична страва точно не залишить вас байдужим.