Найніжніші котлетки без грама фаршу: цей хитрий рецепт завжди буде під рукою

Читати російською
Автор

Ви здивуєтеся, що так можна було

Один з улюблених нами гарнірів – картопляне пюре. А що робити, якщо приготували його велику кількість і не змогли все з’їсти?

У такому разі пропонуємо з нього приготувати незвичайні котлети. За рецептом Shuba вони виходять із красивою золотистою хрусткою скоринкою, ніжною серединкою та неймовірним смаком – ніхто не повірить, що вони приготовані зі звичайної картоплі. Можливо, вони на смак нагадають вам деруни, але з більш ніжною та однорідною консистенцією.

Як приготувати котлети з картопляного пюре

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопляне пюре – 400 г;
  • борошно пшеничне – 4 ст. л.;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.;
  • панірувальні сухарі (можна замінити борошном) — 4 ст. л.;
  • сіль, суміш спецій універсальна – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо, відварюємо до готовності та пюруємо.
  2. До картопляного пюре додаємо яйце, улюблені спеції та борошно, все ретельно перемішуємо – у результаті має вийти в’язке тісто. З отриманої маси мокрими руками ліпимо невеликі котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо котлети та смажимо їх з обох боків до утворення хрусткої золотистої скоринки.

Подаємо такі котлети з улюбленим салатом. Ви та ваші близькі будуть у захваті.