Найніжніші котлетки без грама фаршу: цей хитрий рецепт завжди буде під рукою

Читать на русском
Автор
41460
Дуже швидко та неймовірно смачно
Дуже швидко та неймовірно смачно. Фото shuba.life

Ви здивуєтеся, що так можна було

Один з улюблених нами гарнірів – картопляне пюре. А що робити, якщо приготували його велику кількість і не змогли все з’їсти?

У такому разі пропонуємо з нього приготувати незвичайні котлети. За рецептом Shuba вони виходять із красивою золотистою хрусткою скоринкою, ніжною серединкою та неймовірним смаком – ніхто не повірить, що вони приготовані зі звичайної картоплі. Можливо, вони на смак нагадають вам деруни, але з більш ніжною та однорідною консистенцією.

Як приготувати котлети з картопляного пюре

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопляне пюре – 400 г;
  • борошно пшеничне – 4 ст. л.;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.;
  • панірувальні сухарі (можна замінити борошном) — 4 ст. л.;
  • сіль, суміш спецій універсальна – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо, відварюємо до готовності та пюруємо.
  2. До картопляного пюре додаємо яйце, улюблені спеції та борошно, все ретельно перемішуємо – у результаті має вийти в’язке тісто. З отриманої маси мокрими руками ліпимо невеликі котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо котлети та смажимо їх з обох боків до утворення хрусткої золотистої скоринки.

Подаємо такі котлети з улюбленим салатом. Ви та ваші близькі будуть у захваті.