Проведіть останній день Масниці смачно: як приготувати ніжні вареники з маком

Читать на русском
Автор

Приготувати такі вареники не складно

Варенки з маком — не класична страва. Мабуть, небагато хто готує їх часто, однак такі вареники точно сподобаються всім, хто їх спробує хоч раз. А раніше ми розповідали, як приготувати вареники, які не потрібно варити.

У цій страві важливо правильно приготувати мак. Як це зробити, поділився український кулінар і власник ресторану Євген Клопотенко.

Як приготувати ідеальний мак для вареників

Вам знадобиться перетертий мак. Можна взяти готову начинку або ж перетерти самостійно. Для того, щоб мак був ніжнішим, його треба відварити або запарити.

Яке обрати тісто

Для ідеальних вареників з маком підійде і прісне, і заварне, і дріжджове тісто. Найкраще варити ці вироби у воді, а не на пару.

Інгредієнти для тіста

  • Борошно — 400 г;
  • Вода — 200 мл;
  • Олія — 2 ст. л.;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Сіль — ⅓ ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • Мак — 200 г;
  • Окріп — 150 мл ;
  • Цукор — 2 ст.л.

Рецепт вареників з маком

  1. Борошно просіюємо і додаємо до нього воду, олію, цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти руками і замішуємо тісто. Залишаємо його на 15 хвилин.
  2. Перетертий мак кладемо заливаємо окропом. Варимо його 10 хвилин.
  3. Зливаємо воду з маку і додаємо в нього цукор. Ретельно розмішуємо.
  4. Розкочуємо тісто і вирізаємо кружальця за допомогою склянки чи спеціальної форми. Пласт повинен бути не товстим — кілька міліметрів.
  5. У кожне кружальце кладемо начинку. Її повинно бути небагато — 1 — 1,5 ч.л. Ліпимо вареники.
  6. Варимо вареники 4 хвилини після закипання. Подавати цю страву можна зі сметаною, та маслом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати шоколадні вареники. Вони не тільки виглядають незвичайно, а й викликають справжнє захоплення у ваших рідних.