Проведіть останній день Масниці смачно: як приготувати ніжні вареники з маком
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Приготувати такі вареники не складно
Варенки з маком — не класична страва. Мабуть, небагато хто готує їх часто, однак такі вареники точно сподобаються всім, хто їх спробує хоч раз. А раніше ми розповідали, як приготувати вареники, які не потрібно варити.
У цій страві важливо правильно приготувати мак. Як це зробити, поділився український кулінар і власник ресторану Євген Клопотенко.
Як приготувати ідеальний мак для вареників
Вам знадобиться перетертий мак. Можна взяти готову начинку або ж перетерти самостійно. Для того, щоб мак був ніжнішим, його треба відварити або запарити.
Яке обрати тісто
Для ідеальних вареників з маком підійде і прісне, і заварне, і дріжджове тісто. Найкраще варити ці вироби у воді, а не на пару.
Інгредієнти для тіста
- Борошно — 400 г;
- Вода — 200 мл;
- Олія — 2 ст. л.;
- Цукор — 1 ч. л.;
- Сіль — ⅓ ч.л.
Інгредієнти для начинки:
- Мак — 200 г;
- Окріп — 150 мл ;
- Цукор — 2 ст.л.
Рецепт вареників з маком
- Борошно просіюємо і додаємо до нього воду, олію, цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти руками і замішуємо тісто. Залишаємо його на 15 хвилин.
- Перетертий мак кладемо заливаємо окропом. Варимо його 10 хвилин.
- Зливаємо воду з маку і додаємо в нього цукор. Ретельно розмішуємо.
- Розкочуємо тісто і вирізаємо кружальця за допомогою склянки чи спеціальної форми. Пласт повинен бути не товстим — кілька міліметрів.
- У кожне кружальце кладемо начинку. Її повинно бути небагато — 1 — 1,5 ч.л. Ліпимо вареники.
- Варимо вареники 4 хвилини після закипання. Подавати цю страву можна зі сметаною, та маслом.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати шоколадні вареники. Вони не тільки виглядають незвичайно, а й викликають справжнє захоплення у ваших рідних.