Тільки від запаху потече слина: ці кабачкові оладки захочете їсти тричі на день

Читать на русском
Автор

Приготування не займе багато часу

Оладки з кабачків — неймовірно смачна страва. Однак не всі знають, як правильно їх готувати, щоб смак був неперевершений. Раніше ми розповідали, як приготувати смачні солодкі оладки, а тепер ділимося рецептом з кабачків.

Цією стравою можна поласувати і на сніданок, і на вечерю. Особливо смачні кабачкові оладки з йогуртовим соусом. Рецептом поділився український кулінар Євген Клопотенко.

Як приготувати оладки з кабачків

Інгредієнти для оладків:

  • Кабачки — 500 г (1 середній);
  • Яйця — 2 шт;
  • Борошно — 7 ст.л.;
  • Сметана — 2 ст.л.;
  • Кріп — 10 гілочок;
  • Олія — 7 ст. л.;
  • Сіль, перець на свій смак.

Інгредієнти для соусу:

  • Йогурт — 280г;
  • Лимонний сік — 2 ч. л. (за бажанням);
  • М’ята — 10 листоків;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сіль, перець на свій смак.

Спосіб приготування оладок:

  1. Кабачок натираємо на крупній терці. Трохи віджимаємо його.
  2. Додаємо сіль та перець, яйця, борошно та сметану. Подрібнюємо кріп і додаємо до суміші. Ретельно перемішуємо.
  3. Добре розігріваємо пательню з олією. Оладки викладаємо за допомогою ложки, злегка приплескуючи.
  4. Оладки викладаємо на тарілку з паперовим рушником. Він вбере зайвий жир.

Спосіб приготування соусу:

  1. Наливаємо в миску йогурт та подрібнюємо м’яту. Подрібнюємо часник, додаємо сіль і перець.
  2. Додаємо лимонний сік за бажанням. Він надасть легку кислинку.
  3. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Раніше "Телеграф" ділився секретами приготування дерунів. Ця страва буде хітом на святковому столі.