Тільки від запаху потече слина: ці кабачкові оладки захочете їсти тричі на день
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Приготування не займе багато часу
Оладки з кабачків — неймовірно смачна страва. Однак не всі знають, як правильно їх готувати, щоб смак був неперевершений. Раніше ми розповідали, як приготувати смачні солодкі оладки, а тепер ділимося рецептом з кабачків.
Цією стравою можна поласувати і на сніданок, і на вечерю. Особливо смачні кабачкові оладки з йогуртовим соусом. Рецептом поділився український кулінар Євген Клопотенко.
Як приготувати оладки з кабачків
Інгредієнти для оладків:
- Кабачки — 500 г (1 середній);
- Яйця — 2 шт;
- Борошно — 7 ст.л.;
- Сметана — 2 ст.л.;
- Кріп — 10 гілочок;
- Олія — 7 ст. л.;
- Сіль, перець на свій смак.
Інгредієнти для соусу:
- Йогурт — 280г;
- Лимонний сік — 2 ч. л. (за бажанням);
- М’ята — 10 листоків;
- Часник — 2 зубчики;
- Сіль, перець на свій смак.
Спосіб приготування оладок:
- Кабачок натираємо на крупній терці. Трохи віджимаємо його.
- Додаємо сіль та перець, яйця, борошно та сметану. Подрібнюємо кріп і додаємо до суміші. Ретельно перемішуємо.
- Добре розігріваємо пательню з олією. Оладки викладаємо за допомогою ложки, злегка приплескуючи.
- Оладки викладаємо на тарілку з паперовим рушником. Він вбере зайвий жир.
Спосіб приготування соусу:
- Наливаємо в миску йогурт та подрібнюємо м’яту. Подрібнюємо часник, додаємо сіль і перець.
- Додаємо лимонний сік за бажанням. Він надасть легку кислинку.
- Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Раніше "Телеграф" ділився секретами приготування дерунів. Ця страва буде хітом на святковому столі.