Робіть відразу подвійну порцію: ці оладки на кефірі здивують рідних ніжним смаком
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Ці оладки сподобаються вашим дітям
Пишні оладки — неймовірно смачний сніданок. Однак куштувати їх можна не лише зранку. За цим рецептом вони не опадають після охолодження і неймовірні смачні і ніжні.
Ці оладки бездоганні у всіх сенсах. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".
Як приготувати оладки на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл;
- Вода – 40 мл;
- Яйце – 1 шт;
- Борошно – 240 г;
- Цукор – 3 ст.л.;
- Сіль – 0, 5 ч. л.;
- Сода – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
- Змішуємо воду з кефіром і ставимо на слабкий вогонь підігрітися до температури приблизно 40 градусів. Кефір почне густіти.
- Знімаємо суміш з плити, додаємо сіль, цукор і одне яйце. Просіюємо борошно, додаємо його і акуратно перемішуємо.
- Насипаємо соду і знову перемішуємо. Тісто повинно бути щільним і сповзати з ложки, а не стікати.
- Якщо кефір некислий, можна додати трохи лимонного соку. Після додавання кожного інгредієнту тісто треба перемішувати — в цьому секрет пишності.
- На розігріту пательню викладаємо ложкою тісто і смажимо на невеликому вогні. Оладки повинні добре пропектися зсередини.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати паску без борошна. Ми поділилися рецептом сирної паски.