Робіть відразу подвійну порцію: ці оладки на кефірі здивують рідних ніжним смаком

Читать на русском
Автор
12111
Ці оладки пишні й ніжні
Ці оладки пишні й ніжні. Фото Freepik

Ці оладки сподобаються вашим дітям

Пишні оладки — неймовірно смачний сніданок. Однак куштувати їх можна не лише зранку. За цим рецептом вони не опадають після охолодження і неймовірні смачні і ніжні.

Ці оладки бездоганні у всіх сенсах. Рецептом поділилися на порталі "Школа Життя".

Як приготувати оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл;
  • Вода – 40 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 240 г;
  • Цукор – 3 ст.л.;
  • Сіль – 0, 5 ч. л.;
  • Сода – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо воду з кефіром і ставимо на слабкий вогонь підігрітися до температури приблизно 40 градусів. Кефір почне густіти.
  2. Знімаємо суміш з плити, додаємо сіль, цукор і одне яйце. Просіюємо борошно, додаємо його і акуратно перемішуємо.
  3. Насипаємо соду і знову перемішуємо. Тісто повинно бути щільним і сповзати з ложки, а не стікати.
  4. Якщо кефір некислий, можна додати трохи лимонного соку. Після додавання кожного інгредієнту тісто треба перемішувати — в цьому секрет пишності.
  5. На розігріту пательню викладаємо ложкою тісто і смажимо на невеликому вогні. Оладки повинні добре пропектися зсередини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати паску без борошна. Ми поділилися рецептом сирної паски.