Ця скумбрія смачніша за червону рибу: хитрий рецепт особливого маринаду
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рибка виходить дуже смачною
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну та бюджетну намазку з оселедця. Тепер розповідаємо, як смачно засолити скумбрію. Цей рецепт особливо актуальний під час великоднього посту.
На порталі "1 хвилина" поділились рецептом скумбрії, що виходить смачніша за червону рибу. Секрет її смаку — у пряному маринаді, що ідеально збалансовує спеції та рибу.
Інгредієнти:
- Скумбрія свіжоморожена — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт. (середнього розміру)
- Вода — 200 мл
- Сіль — 2 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Зерна коріандру — 1/2 ч. л.
- Чорний та різноколірний перець горошком — 1/2 ч. л.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Олія соняшникова — 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Підготуємо скумбрію. Відріжемо голову, жабри, плавники. Розпатраємо рибу, видалимо чорну плівку з черева. Нарізаємо скумбрію шматочками однакового розміру.
- Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо кружечками. Викладаємо цибулю в посуд з бортами. Зверху розкладаємо шматочки скумбрії.
- У каструлі кип'ятимо воду. Додаємо спеції, цукор, сіль, олію. Варимо 1-2 хвилини. Додаємо оцет та одразу знімаємо каструлю з плити. Даємо маринаду охолонути до кімнатної температури. Заливаємо скумбрію маринадом, накриваємо посуд кришкою.
Відправляємо рибу в холодильник на 12-24 години. Після цього можна куштувати. Рибка виходить надзвичайно смачною. Також ми ділились рецептом чудових котлет.