Ця скумбрія смачніша за червону рибу: хитрий рецепт особливого маринаду

Читать на русском
Автор

Рибка виходить дуже смачною

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну та бюджетну намазку з оселедця. Тепер розповідаємо, як смачно засолити скумбрію. Цей рецепт особливо актуальний під час великоднього посту.

На порталі "1 хвилина" поділились рецептом скумбрії, що виходить смачніша за червону рибу. Секрет її смаку — у пряному маринаді, що ідеально збалансовує спеції та рибу.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт. (середнього розміру)
  • Вода — 200 мл
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Зерна коріандру — 1/2 ч. л.
  • Чорний та різноколірний перець горошком — 1/2 ч. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Олія соняшникова — 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо скумбрію. Відріжемо голову, жабри, плавники. Розпатраємо рибу, видалимо чорну плівку з черева. Нарізаємо скумбрію шматочками однакового розміру.
  2. Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо кружечками. Викладаємо цибулю в посуд з бортами. Зверху розкладаємо шматочки скумбрії.
  3. У каструлі кип'ятимо воду. Додаємо спеції, цукор, сіль, олію. Варимо 1-2 хвилини. Додаємо оцет та одразу знімаємо каструлю з плити. Даємо маринаду охолонути до кімнатної температури. Заливаємо скумбрію маринадом, накриваємо посуд кришкою.

Відправляємо рибу в холодильник на 12-24 години. Після цього можна куштувати. Рибка виходить надзвичайно смачною. Також ми ділились рецептом чудових котлет.