Апетитна і соковита домашня ковбаса: як її приготувати самостійно
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Найкращий рецепт соковитої домашньої ковбаси
Домашня ковбаса на Великдень — це обов’язкова страва. Придбати готову, звичайно, набагато легше, однак нема гарантій, що вона буде смачною. Приготувати домашню ковбасу зовсім не складно, а за цим рецептом вона виходить неймовірно смачною.
Знаючи покроковий рецепт, кожен зможе поласувати соковитою ковбаскою на Великдень. Як її приготувати, поділилися на порталі "Школа Життя".
Як приготувати домашню ковбасу
Інгредієнти:
- яловичина – 500 г;
- свиняча кишка – 1,5 м;
- свинина – 1500 г;
- вода – 250 мл;
- свиняча грудка – 500 г;
- запашний перець – ½ ч. л.;
- нітратна сіль – 45 г;
- сухий часник – 1 ч. л.;
- чорний мелений перець – 1 ч. л.;
Спосіб приготування:
- Свинину, свиняче м’ясо і яловичину нарізаємо на невеликі шматочки. Пропускаємо через м’ясорубку.
- До фаршу, який вийшов, додаємо мелений перець, сухий часник і запашний перець. Перемішуємо і кладемо нітратну сіль і воду.
- Добре вимішуємо фарш — повинна вийти липка консистенція. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 12 годин у холодильник.
- Свинячу кішку промиваємо у теплій воді і надягаємо насадку для ковбаси. Закріплюємо її на м’ясорубці.
- Кишку наповнюємо фаршем і зав’язуємо на кінці. Щоб не з’явилися повітряні бульбашки, шпажкою протикаємо ковбасу.
- Викладаємо ковбасу на решітку, попередньо змащену олією. Випікаємо при температурі 80 градусів приблизно годину. Через 60 хвилин під решітку ставимо каструлю з водою і випікаємо ще кілька годин.
- Коли ковбаса спечеться, її треба покласти у холодну воду на 5 хвилин, витерти її паперовим рушником і підвісити на мотузці на добу.
Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти треба купити до Великодня. Ви підготуєтеся до свята заздалегідь і без метушні.