Апетитна і соковита домашня ковбаса: як її приготувати самостійно

Читать на русском
Автор

Найкращий рецепт соковитої домашньої ковбаси

Домашня ковбаса на Великдень — це обов’язкова страва. Придбати готову, звичайно, набагато легше, однак нема гарантій, що вона буде смачною. Приготувати домашню ковбасу зовсім не складно, а за цим рецептом вона виходить неймовірно смачною.

Знаючи покроковий рецепт, кожен зможе поласувати соковитою ковбаскою на Великдень. Як її приготувати, поділилися на порталі "Школа Життя".

Як приготувати домашню ковбасу

Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;
  • свиняча кишка – 1,5 м;
  • свинина – 1500 г;
  • вода – 250 мл;
  • свиняча грудка – 500 г;
  • запашний перець – ½ ч. л.;
  • нітратна сіль – 45 г;
  • сухий часник – 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. Свинину, свиняче м’ясо і яловичину нарізаємо на невеликі шматочки. Пропускаємо через м’ясорубку.
  2. До фаршу, який вийшов, додаємо мелений перець, сухий часник і запашний перець. Перемішуємо і кладемо нітратну сіль і воду.
  3. Добре вимішуємо фарш — повинна вийти липка консистенція. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 12 годин у холодильник.
  4. Свинячу кішку промиваємо у теплій воді і надягаємо насадку для ковбаси. Закріплюємо її на м’ясорубці.
  5. Кишку наповнюємо фаршем і зав’язуємо на кінці. Щоб не з’явилися повітряні бульбашки, шпажкою протикаємо ковбасу.
  6. Викладаємо ковбасу на решітку, попередньо змащену олією. Випікаємо при температурі 80 градусів приблизно годину. Через 60 хвилин під решітку ставимо каструлю з водою і випікаємо ще кілька годин.
  7. Коли ковбаса спечеться, її треба покласти у холодну воду на 5 хвилин, витерти її паперовим рушником і підвісити на мотузці на добу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти треба купити до Великодня. Ви підготуєтеся до свята заздалегідь і без метушні.