Дивовижно смачно: таку паску проситимуть навіть після свята

Читати російською
Автор

Така випічка точно сподобається абсолютно всім

Традиційно до великоднього столу кулінари готують вологу паску. Ця випічка з вершковим, соковитим смаком виходить дивно ніжною.

Багато хто думає, що вологу паску дуже складно готувати, але помиляються — рецепт від "Важно знать" досить простий. Головне — нікуди не поспішати, діяти строго за рецептом — і у вас вийдуть неймовірні ласощі.

Як приготувати вологу паску

Інгредієнти:

  • 600 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г сметани;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 150 г родзинок.

Спосіб приготування:

  1. У заздалегідь підігріте тепле молоко додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
  2. В окремій посудині змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром, сіллю і звичайним цукром, що залишився. Туди ж додаємо яйця та сметану, змішуємо все до відносно однорідної консистенції.
  3. В отриману суміш відправляємо молоко з дріжджами та ретельно перемішуємо. Додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто. Просіюємо муку|борошно| і додай її в суміш. Накриваємо все рушником і відправляємо у тепле місце на півтори години.
  4. Через зазначений час у тісто відправляємо попередньо промиті та висушені родзинки, ретельно перемішуємо і розкладаємо за формами так, щоб воно займало близько третини загального місця. Залишаємо ще на 40 хвилин, щоб тісто підійшло.
  5. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Даємо паску охолодитись і прикрашаємо домашньою глазур’ю. Якщо її не хочеться приготувати, можна прикрасити випічку іншими способами.