Дивовижно смачно: таку паску проситимуть навіть після свята

Читать на русском
Автор
6917
Приголомшлива волога паска
Приголомшлива волога паска. Фото vazhnoznat.com

Така випічка точно сподобається абсолютно всім

Традиційно до великоднього столу кулінари готують вологу паску. Ця випічка з вершковим, соковитим смаком виходить дивно ніжною.

Багато хто думає, що вологу паску дуже складно готувати, але помиляються — рецепт від "Важно знать" досить простий. Головне — нікуди не поспішати, діяти строго за рецептом — і у вас вийдуть неймовірні ласощі.

Як приготувати вологу паску

Інгредієнти:

  • 600 г пшеничного борошна;
  • 200 мл молока;
  • 100 г сметани;
  • 30 г свіжих дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 150 г родзинок.

Спосіб приготування:

  1. У заздалегідь підігріте тепле молоко додаємо дріжджі та столову ложку цукру. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли спінитися.
  2. В окремій посудині змішуємо розтоплене вершкове масло з ванільним цукром, сіллю і звичайним цукром, що залишився. Туди ж додаємо яйця та сметану, змішуємо все до відносно однорідної консистенції.
  3. В отриману суміш відправляємо молоко з дріжджами та ретельно перемішуємо. Додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто. Просіюємо муку|борошно| і додай її в суміш. Накриваємо все рушником і відправляємо у тепле місце на півтори години.
  4. Через зазначений час у тісто відправляємо попередньо промиті та висушені родзинки, ретельно перемішуємо і розкладаємо за формами так, щоб воно займало близько третини загального місця. Залишаємо ще на 40 хвилин, щоб тісто підійшло.
  5. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Даємо паску охолодитись і прикрашаємо домашньою глазур’ю. Якщо її не хочеться приготувати, можна прикрасити випічку іншими способами.