Ресторанний десерт з полуницею без випічки: приготуєте за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий десерт приготує навіть дитина
Незабаром в Україні настане сезон полуниці, а отже — саме час зберігати рецепти різноманітної випічки з цією ягодою. Зокрема, можна приготувати чудовий і ніжний полуничний пиріг або ж звернути увагу на десерт, для приготування якого навіть духова не знадобиться.
Готується така страва за лічені хвилини, ще якийсь час знадобиться для того, аби десерт застигнув — і можна подавати до столу. А поділилися ним з нами на Instagram-сторінці "anny.cooking".
Як приготувати полуничний десерт
Інгредієнти на 4 порції:
- полуниця – 300 г;
- яйця – 1 шт.;
- цукор, ваніль – 50 г;
- крохмаль – 1 ч. л.;
- молоко – 200 г;
- холодні вершки 33% – 150 г;
- печиво савоярді – 4 шт.;
- полуничне желе – 1 пачка;
Спосіб приготування:
- Для крему зʼєднати яйце, цукор, крохмаль, ваніль і молоко.
- Довести на вогні помішуючи до загустіння.
- Охолодити до кімнатної температури.
- Збити холодні вершки до стійких піків, обʼєднати з холодним кремом.
- Печиво розрізати навпіл.
- Вмочити печиво в полуничне пюре, викласти в креманки, зверху викласти крем, поставити в холодильник.
- Желе приготувати згідно з інструкцією та охолодити до кімнатної температури.
- Полуницю нарізати, викласти зверху на крем і залити желе. Ще раз охолодити та можна смакувати.
Раніше ми писали, як приготувати розкішний десерт наче з кав'ярні. Цей пиріг готується 30 хвилин.