Ресторанний десерт з полуницею без випічки: приготуєте за лічені хвилини

Читать на русском
Автор

Такий десерт приготує навіть дитина

Незабаром в Україні настане сезон полуниці, а отже — саме час зберігати рецепти різноманітної випічки з цією ягодою. Зокрема, можна приготувати чудовий і ніжний полуничний пиріг або ж звернути увагу на десерт, для приготування якого навіть духова не знадобиться.

Готується така страва за лічені хвилини, ще якийсь час знадобиться для того, аби десерт застигнув — і можна подавати до столу. А поділилися ним з нами на Instagram-сторінці "anny.cooking".

Як приготувати полуничний десерт

Інгредієнти на 4 порції:

  • полуниця – 300 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • цукор, ваніль – 50 г;
  • крохмаль – 1 ч. л.;
  • молоко – 200 г;
  • холодні вершки 33% – 150 г;
  • печиво савоярді – 4 шт.;
  • полуничне желе – 1 пачка;

Спосіб приготування:

  1. Для крему зʼєднати яйце, цукор, крохмаль, ваніль і молоко.
  2. Довести на вогні помішуючи до загустіння.
  3. Охолодити до кімнатної температури.
  4. Збити холодні вершки до стійких піків, обʼєднати з холодним кремом.
  5. Печиво розрізати навпіл.
  6. Вмочити печиво в полуничне пюре, викласти в креманки, зверху викласти крем, поставити в холодильник.
  7. Желе приготувати згідно з інструкцією та охолодити до кімнатної температури.
  8. Полуницю нарізати, викласти зверху на крем і залити желе. Ще раз охолодити та можна смакувати.

Раніше ми писали, як приготувати розкішний десерт наче з кав'ярні. Цей пиріг готується 30 хвилин.