Всього 15 хвилин на підготовку та п’ять інгредієнтів: улюблене британцями морозиво готується так

Читати російською
Автор

Бюджетніше та простіше рецепту ви не знайдете

Тепла пора року — чудовий період, щоб поласувати улюбленими десертами. Серед них, звичайно, морозиво.

Разом із Shuba розповімо, як готують шоколадне морозиво у Британії. Британські кулінари витрачають на нього всього 15 хвилин часу (не враховуючи часу заморозки) і обходяться всього п’ятьма інгредієнтами. В результаті у вас вийде велика порція улюбленої насолоди, яку можна за бажанням доповнити шматочками фруктів, ягодами, подрібненими вафлями або горіхами

Як приготувати домашнє шоколадне морозиво.

Інгредієнти:

  • 60 г какао-порошку;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 500 мл жирних вершків;
  • ч. л. солі;
  • 100 г темного шоколаду, крупно нарізаного.

Спосіб приготування:

  1. Какао-порошок відправляємо на каструлю зі 100 мл води. Ставимо на вогонь і помішуючи, тримаємо до повного розчинення.
  2. Підготовлене какао відправляємо у велику миску. Туди ж додаємо згущене молоко, вершки та дрібку солі. Збиваємо все до однорідного стану за допомогою міксера.
  3. В отриману масу додаємо більшу частину шоколаду і переливаємо у велику ємність. Посипаємо морозиво залишками шоколаду та відправляємо у морозилку на 5-6 годин.
  4. Даємо готовому морозиві настоятися за кімнатної температури протягом 10-15 хвилин і розкладаємо по креманках.

Раніше ми розповідали, як приготувати ресторанний десерт із полуницею без випічки. Ви приготуєте його за лічені хвилини.