Всього 15 хвилин на підготовку та п’ять інгредієнтів: улюблене британцями морозиво готується так

Читать на русском
Автор
Шоколадне морозиво за британським рецептом
Шоколадне морозиво за британським рецептом. Фото shuba.life

Бюджетніше та простіше рецепту ви не знайдете

Тепла пора року — чудовий період, щоб поласувати улюбленими десертами. Серед них, звичайно, морозиво.

Разом із Shuba розповімо, як готують шоколадне морозиво у Британії. Британські кулінари витрачають на нього всього 15 хвилин часу (не враховуючи часу заморозки) і обходяться всього п’ятьма інгредієнтами. В результаті у вас вийде велика порція улюбленої насолоди, яку можна за бажанням доповнити шматочками фруктів, ягодами, подрібненими вафлями або горіхами

Як приготувати домашнє шоколадне морозиво.

Інгредієнти:

  • 60 г какао-порошку;
  • 1 банка згущеного молока;
  • 500 мл жирних вершків;
  • ч. л. солі;
  • 100 г темного шоколаду, крупно нарізаного.

Спосіб приготування:

  1. Какао-порошок відправляємо на каструлю зі 100 мл води. Ставимо на вогонь і помішуючи, тримаємо до повного розчинення.
  2. Підготовлене какао відправляємо у велику миску. Туди ж додаємо згущене молоко, вершки та дрібку солі. Збиваємо все до однорідного стану за допомогою міксера.
  3. В отриману масу додаємо більшу частину шоколаду і переливаємо у велику ємність. Посипаємо морозиво залишками шоколаду та відправляємо у морозилку на 5-6 годин.
  4. Даємо готовому морозиві настоятися за кімнатної температури протягом 10-15 хвилин і розкладаємо по креманках.

Раніше ми розповідали, як приготувати ресторанний десерт із полуницею без випічки. Ви приготуєте його за лічені хвилини.