Знаменитий британський полуничний десерт: ніжне тістечко без зусиль

Читати російською
Автор

Цей десерт — справжня англійська класика

Ми розповідали, як приготувати чудовий пиріг з тіста філо. Тепер ділимось рецептом класичного британського десерту "Eton mess" (у перекладі "ітонський безлад").

Традиційно цей десерт подають в англійському місті Ітон у літній період. Цей десерт готується з простих і доступних інгредієнтів. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 250 г вершків (30-35%)
  • 140 г дрібного цукру
  • 2 яєчні білки (60 г)
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Холодні білки з дрібкою солі викладіть у миску. Збийте міксером до пишної піни.
  2. Поступово додавайте цукор тоненькою цівкою, продовжуючи збивати, до щільної стійкої піни. Цукор має повністю розчинитися.
  3. За допомогою кондитерського мішка відсадіть невеликі заготовки безе на деко, застелене пергаментом. Можна також викласти безе ложкою або спекти цілим пластом, а потім розламати на шматочки.
  4. Випікайте безе в розігрітій до 100°C духовці протягом 1-2 годин. Час випікання може відрізнятися в залежності від вашої духовки. Періодично перевіряйте готовність, безе має легко відходити від пергаменту та кришитися при розламуванні.
  5. Полуницю промийте, просушіть і наріжте шматочками. Додайте 1 столову ложку цукру, перемішайте та залиште на деякий час, щоб ягоди пустили сік.
  6. Холодні вершки збийте міксером на середній швидкості до м'яких піків. Не збивайте занадто сильно, щоб не отримати вершкове масло замість вершків.
  7. У прозорі склянки, креманки або вазочки викладіть першим шаром шматочки охололого безе. Далі йде шар полуниці. Потім — вершки. Просто чергуйте шари, поки не заповните склянки доверху.

Прикрасьте десерт полуницею та листочками м'яти. Його краще подавати одразу — поки не розмокло безе. Також ми ділились чудовим рецептом полуничного пирога.