Знаменитий британський полуничний десерт: ніжне тістечко без зусиль
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей десерт — справжня англійська класика
Ми розповідали, як приготувати чудовий пиріг з тіста філо. Тепер ділимось рецептом класичного британського десерту "Eton mess" (у перекладі "ітонський безлад").
Традиційно цей десерт подають в англійському місті Ітон у літній період. Цей десерт готується з простих і доступних інгредієнтів. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 300 г полуниці
- 250 г вершків (30-35%)
- 140 г дрібного цукру
- 2 яєчні білки (60 г)
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Холодні білки з дрібкою солі викладіть у миску. Збийте міксером до пишної піни.
- Поступово додавайте цукор тоненькою цівкою, продовжуючи збивати, до щільної стійкої піни. Цукор має повністю розчинитися.
- За допомогою кондитерського мішка відсадіть невеликі заготовки безе на деко, застелене пергаментом. Можна також викласти безе ложкою або спекти цілим пластом, а потім розламати на шматочки.
- Випікайте безе в розігрітій до 100°C духовці протягом 1-2 годин. Час випікання може відрізнятися в залежності від вашої духовки. Періодично перевіряйте готовність, безе має легко відходити від пергаменту та кришитися при розламуванні.
- Полуницю промийте, просушіть і наріжте шматочками. Додайте 1 столову ложку цукру, перемішайте та залиште на деякий час, щоб ягоди пустили сік.
- Холодні вершки збийте міксером на середній швидкості до м'яких піків. Не збивайте занадто сильно, щоб не отримати вершкове масло замість вершків.
- У прозорі склянки, креманки або вазочки викладіть першим шаром шматочки охололого безе. Далі йде шар полуниці. Потім — вершки. Просто чергуйте шари, поки не заповните склянки доверху.
Прикрасьте десерт полуницею та листочками м'яти. Його краще подавати одразу — поки не розмокло безе. Також ми ділились чудовим рецептом полуничного пирога.