Чому смажена картопля перетворюється на неапетитну "кашу": помилки, які псують страву
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Позбавляємося поширених помилок під час приготування
Ми розповідали, як насправді потрібно варити сосиски. Тепер ділимось секретами приготування ідеальної смаженої картоплі.
Це проста, але неймовірно смачна страва. Проте, не завжди вдається отримати хрусткі золотисті шматочки, що тануть у роті. Разом із Pixelinform розповідаємо, які помилки найчастіше псують цю страву
Нерівномірна нарізка
Різні за розміром шматочки картоплі готуються нерівномірно: одні вже підсмажаться, коли інші ще сирі. Тому намагайтеся нарізати картоплю однаковими кубиками або брусочками.
Відсутність вимочування
Зайвий крохмаль робить картоплю жорсткою та не хрусткою. Щоб цього уникнути, замочіть нарізану картоплю в холодній воді на 15-30 хвилин, а потім ретельно просушіть.
Заздалегідь посолена картопля
Сіль "витягає" з картоплі вологу, роблячи її м'якою та несмачною. Додавайте сіль лише перед смаженням, щоб отримати хрусткі та апетитні шматочки.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальну смажену картоплю, яка стане улюбленою стравою всієї вашої родини. Також ми розповідали, як правильно підготувати фарш до додавання у страви.