Як обірвати черешню до останньої бубки: блогер поділився хитрим лайфхаком для вершечків дерева (відео)

Читати російською
Автор

Цікавий лайфхак для збору врожаю

Літній сезон передбачає чимало городніх робіт. Ми розповідали про вдале підживлення для огірків. Також триває збір вишень і черешень — це не лише неймовірна насолода від соковитих ягід, але й можливість попрацювати на свіжому повітрі, збираючи врожай. Проте, часто виникає проблема, як дістатися до ягід, які ростуть на найвищих гілках дерева. Рішенням у своєму тиктоці поділився автор блогу про садові та городні роботи bohdan_sad.

Це простий, але дієвий лайфхак, який допоможе вам збирати вишні та черешні з будь-якої висоти. Він передбачає використання порожньої пластикової пляшки. Також вам знадобиться ніж або ножиці, скотч або мотузка та довга палиця.

Ножем або ножицями потрібно вирізати частину пляшки збоку — так, щоб вийшло "віконце". В тій частині вирізу, що знаходиться ближче до дна, можна зробити зубці — щоб ягоди краще чіплялися.

Візьміть шматок скотчу або мотузки і закріпіть край палиці на горлечку пляшки. Це буде служити ручкою, за яку ви будете триматися. Після цього залишиться лише підняти руку та зачепити "зубцями" ягоду — вона впаде просто у пляшку. Коли пляшка буде заповнена, обережно висипте ягоди в миску або кошик. Повторюйте процес, доки не зберете всі ягоди, які хочете.

Використання пляшки дуже просте і не потребує спеціальних навичок. З її допомогою ви зможете зібрати всі ягоди з дерева, навіть з верхівок, куди не дістатися іншими способами. Також ми розповідали, яким добривом не можна підживлювати цибулю.