Такий кекс з вишнями та можна подати на десерт: ще один варіант випічки на Медовий Спас
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сподобається дітям та дорослим
На Маковія господині готують коржики з маком, які заливають солодкою водою, випікають рулети або ж "Медівники". Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачного пісного десерту.
Йдеться про шоколадний кекс з вишнями та маком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості кулінарні рецепти".
Як приготувати шоколадний кекс з вишнями та маком
Інгредієнти:
- 220 г темного шоколаду не менше 73%;
- 75 г пшеничного борошна;
- 150 г цукру;
- 1 ст. л. какао;
- 1 лимон (цедра);
- 150 г вершкового масла 82,5%;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 5 яєць;
- 200 г вишень (свіжі або заморожені);
- 3 ст. л. маку;
- ¼ ч. л. солі;
Спосіб приготування:
- Масло попередньо дістати із холодильника, щоб воно розм'якшилося.
- Вишні заздалегідь викласти у сотейник, щоб стекла зайва рідина.
- Шоколад та масло розтопити на паровій бані, щоб вони об'єдналися.
- В іншу миску вбити 5 яєць, додати 150 г цукру та ¼ ч. л. солі, змішати вінчиком.
- В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.
- Тонкою цівкою влити суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.
- Всипати борошно, какао та розпушувач, перемішати віничком.
- Додати мак, перемішати.
- Додати вишні, перемішати.
- Форму для випікання застелити пергаментним папером та влити шоколадну суміш.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати маковий рулет на Маковія. Він чудово пасує до святкового столу.