Такий кекс з вишнями та можна подати на десерт: ще один варіант випічки на Медовий Спас

Читать на русском
Автор

Сподобається дітям та дорослим

На Маковія господині готують коржики з маком, які заливають солодкою водою, випікають рулети або ж "Медівники". Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачного пісного десерту.

Йдеться про шоколадний кекс з вишнями та маком. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості кулінарні рецепти".

Як приготувати шоколадний кекс з вишнями та маком

Інгредієнти:

  • 220 г темного шоколаду не менше 73%;
  • 75 г пшеничного борошна;
  • 150 г цукру;
  • 1 ст. л. какао;
  • 1 лимон (цедра);
  • 150 г вершкового масла 82,5%;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 5 яєць;
  • 200 г вишень (свіжі або заморожені);
  • 3 ст. л. маку;
  • ¼ ч. л. солі;

Спосіб приготування:

  1. Масло попередньо дістати із холодильника, щоб воно розм'якшилося.
  2. Вишні заздалегідь викласти у сотейник, щоб стекла зайва рідина.
  3. Шоколад та масло розтопити на паровій бані, щоб вони об'єдналися.
  4. В іншу миску вбити 5 яєць, додати 150 г цукру та ¼ ч. л. солі, змішати вінчиком.
  5. В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.
  6. Тонкою цівкою влити суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.
  7. Всипати борошно, какао та розпушувач, перемішати віничком.
  8. Додати мак, перемішати.
  9. Додати вишні, перемішати.
  10. Форму для випікання застелити пергаментним папером та влити шоколадну суміш.
  11. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати маковий рулет на Маковія. Він чудово пасує до святкового столу.