Ще один рецепт до Яблучного Спаса: яблучно-сливовий пиріг сподобається близьким
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжний та повітряний пиріг для всієї сім'ї
До Яблучного Спасу можна приготувати безліч смачних страв. Зокрема, господині варять компоти, готують вареники чи пиріжки з яблуками або ж готують конвертики з цим фруктом.
Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної випічки. Йдеться про яблучно-сливовий пиріг, рецептом якого з нами поділилися на Facebook-сторінці "Рецепти від Лілії Цвіт".
Як приготувати яблучно-сливовий пиріг
Інгредієнти:
- борошно — 400 г;
- кукурудзяний крохмаль — 50 г;
- розпушувач — 15 г;
- вершкове масло — 150 г,
- дрібка солі ;
- цукор — 230 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- соняшникова олія — 100 мл;
- яйця — 3 шт.;
- кефір або сметана — 300 г;
- кориця — 1 ч.л.;
- яблука почищені — 250 г;
- сливи почищені — 200 г;
Спосіб приготування:
- Яблука та сливи нарізати кубиками.
- До вершкового масла додати цукор, ванільний цукор, сіль та збити.
- Додати олію, яйця, кефір або сметану, корицю та продовжити збивати.
- Додати просіяне борошно з розпушувачем, крохмалем і перемішати до однорідності.
- До готового тіста додати нарізані яблука і лопаткою перемішати.
- Готову масу перекласти у деко, застелене пергаментом і розрівняти.
- На тісто викласти нарізані сливи і трішки вдавити у тісто.
- Випікати у попередньо розігрітій 180 градусів духовці близько 30 хвилин, залишити охолонути.
- Посипати пиріг ванільним цукром та цукровою пудрою.
Раніше ми писали, як приготувати яблука у клярі до Яблучного Спасу. Це чудовий варіант швидкого десерту.