Ще один рецепт до Яблучного Спаса: яблучно-сливовий пиріг сподобається близьким

Читать на русском
Автор

Ніжний та повітряний пиріг для всієї сім'ї

До Яблучного Спасу можна приготувати безліч смачних страв. Зокрема, господині варять компоти, готують вареники чи пиріжки з яблуками або ж готують конвертики з цим фруктом.

Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної випічки. Йдеться про яблучно-сливовий пиріг, рецептом якого з нами поділилися на Facebook-сторінці "Рецепти від Лілії Цвіт".

Як приготувати яблучно-сливовий пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 50 г;
  • розпушувач — 15 г;
  • вершкове масло — 150 г,
  • дрібка солі ;
  • цукор — 230 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • соняшникова олія — 100 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • кефір або сметана — 300 г;
  • кориця — 1 ч.л.;
  • яблука почищені — 250 г;
  • сливи почищені — 200 г;

Спосіб приготування:

  1. Яблука та сливи нарізати кубиками.
  2. До вершкового масла додати цукор, ванільний цукор, сіль та збити.
  3. Додати олію, яйця, кефір або сметану, корицю та продовжити збивати.
  4. Додати просіяне борошно з розпушувачем, крохмалем і перемішати до однорідності.
  5. До готового тіста додати нарізані яблука і лопаткою перемішати.
  6. Готову масу перекласти у деко, застелене пергаментом і розрівняти.
  7. На тісто викласти нарізані сливи і трішки вдавити у тісто.
  8. Випікати у попередньо розігрітій 180 градусів духовці близько 30 хвилин, залишити охолонути.
  9. Посипати пиріг ванільним цукром та цукровою пудрою.

Раніше ми писали, як приготувати яблука у клярі до Яблучного Спасу. Це чудовий варіант швидкого десерту.