Куштуватимете вже за добу: рецепт малосольної скумбрії проситимуть усі подруги

Читати російською
Автор

Смакуватимете уже за добу

Скумбрія є досить популярною рибою на українському ринку, адже вона досить бюджетна та корисна. Скумбрію запікають, коптять та маринують чи навіть готують шашлик.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом саме власноруч маринованої скумбрії, яка виходить дуже смачною. А опублікували його на Instagram-сторінці "mykola_lyulko".

Як засолити скумбрію

Інгредієнти:

  • скумбрія – 4-5 шт.;
  • сіль кам'яна або морська (потрібне велике зерно) — 850 г;
  • цукор — 150 г;
  • цедра лимона — 3 шт.;
  • запашний перець — 1 ч. л.;
  • чорний перець горошком — 1 ч. л.;
  • лавровий лист — 3 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, видалити нутрощі та помити.
  2. Змішати сіль, перець, цукор та цедру.
  3. Натерти рибу сіллю та спеціями і залишити в холодильнику маринуватися на добу.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт скумбрії запеченої в банці. Цю рибку легко приготують навіть діти.