Вийдуть пухкими та м'якими: у чому секрет вдалих оладок

Читать на русском
Автор

Можна приготувати на сніданок

Дехто може приготувати оладки на раз-два. Водночас у деяких інших вони розвалюються чи виходять глевкими.

Сьогодні ми хочемо поділитися секретом, завдяки якому оладки виходитимуть смачними завжди, навіть у новачків. Рецепт публікує "Телеграф".

Як приготувати пухкі оладки

Так, головний секрет пухких оладок — у теплому кефірі та яйцях кімнатної температури, саме тоді вони підіймаються та виходять м'якими.

Інгредієнти:

  • кефір (теплий) — 300 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л;
  • цукор — 5 ч. л;
  • сода — 0,5 ч. л;
  • борошно — 200 г;

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром, підсолити.
  2. Додати кефір, ретельно перемішати.
  3. Додати борошно з содою, перемішати.
  4. На розігріту сковороду з олією викласти ложкою тісто, обсмажити до готовності з обох боків.

Раніше ми писали, як приготувати кабачкові оладки. Від них залишаться лише пусті тарілки.