Замість хліба: що додати в фарш, щоб котлети були фантастично соковитими
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Секрет особливо соковитих котлет
Маленькі деталі можуть мати сильний вплив на смак страв. Ми розповідали, як правильно протикати квашену капусту. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зробити котлети цікавішими на смак.
В українській кулінарній традиції до котлет додають хліб. Він виконує функцію затримки вологи та "розпушення" фаршу. Однак можна замінити його, щоб смак готової страви був значно різноманітнішим, а текстуру — цікавішою. "Телеграф" розповідає детально.
Які овочі можна додати до фаршу
- Кабачки додають соковитості та легкості. Натріть кабачок на крупній тертці, відіжміть зайвий сік і додайте до фаршу.
- Гарбуз надає котлетам солодкуватий присмак і яскравий колір. Використовуйте пюре з запеченого гарбуза.
- Морква має солодкий смак та робить котлети соковитими. Натріть її на дрібній тертці.
- Капуста зробить котлети більш ситними і легкими. Використовуйте білокачанну або цвітну капусту.
- Картопля не вплине на смак страви, якщо додавати її в розумних межах. Можна додавати як відварену, так і сиру (натерту на тертці) картоплю.
Крупи для котлет
- Манка — вбирає зайву вологу і робить котлети більш ніжними. Замочіть манку у молоці або воді перед додаванням до фаршу. Або, якщо фарш рідкий, насипте суху і дайте постояти.
- Вівсянка — має горіховий присмак та чудову текстуру. Використовуйте вівсяні пластівці або подрібнені зерна.
Бобові: додатковий білок та насичений смак
Бобові зроблять котлети ще ситнішими. Ви можете відварити до готовності, розім’яти та додати їх у фарш. Можна додавати квасолю, сочевицю та горох.
Так котлетки будуть соковитими, а ще ви можете значно урізноманітнити свій раціон. Або ж можна просто готувати соковиті котлети за перевіреним рецептом і не паритись.