Суп з брюссельською капустою

Читать на русском
Автор
78
  • 40 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Брюссельська капуста – це справжній суперфуд: вона багата на вітаміни С і К, клітковину, антиоксиданти та фолієву кислоту, а ще має низьку калорійність. У легкому овочевому супі вона добре розкриває свій смак, набуває легкої солодкуватості й абсолютно не гірчить.

Такий суп виходить дієтичним, але водночас ситним. Він ідеально вписується в повсякденне меню, коли хочеться теплої, корисної страви. Готується суп з брюссельською капустою буквально за 30–40 хвилин.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Наливаємо воду, кладемо цілу цибулю. Починаємо нагрівати воду.

  2. Моркву нарізаємо кружечками, додаємо в каструлю, доводимо все до кипіння.

  3. Поступово додаємо брюссельську капусту, нарізану навпіл.

  4. В самому кінці додаємо картоплю шматочками.

  5. Варимо, поки всі овочі не стануть готовими. Приправляємо і солимо на смак.

Як і з чим подавати

Суп із брюссельською капустою краще подавати одразу після приготування, посипавши дрібно посіченою зеленню. За бажанням частину овочів можна злегка розім’яти, щоб суп набув густішої консистенції. Найкраще до такого супу підходять грінки з житнього чи зернового хліба з часником. Також суп можна доповнити ложкою сметани чи натурального йогурту.