-
50 хв
Приготування
-
3
порції
Фарширований перець — традиційна та улюблена багатьма українцями страва. А якщо заморозити перець цілком, цю страву можна готувати його будь-якої пори року.
У цьому рецепті перець начиняється сумішшю яловичого фаршу та рису, які тушкуються у соусі зі сметани та томатів. Цю страву дуже зручно готувати заздалегідь, використовуючи свіжі чи заморожені перці. Якщо у вас залишиться зайва начинка, її можна легко перетворити на тефтелі, які будуть не менш смачними, ніж перці. Головне в цьому рецепті – правильно приготувати соус, який зробить перець соковитим та дуже смачним. Виконуйте покрокові інструкції, і все вийде.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
100 гр.
-
1-2 ст. л.
-
по вкусу
-
по вкусу
-
6-8 штук
-
1-2 штуки
-
1-2 штуки
-
2-3 шт.
-
500 гр.
-
200 мл.
-
200 грамм
-
по вкусу
-
по вкусу
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Промийте та відваріть до напівготовності ½ склянки рису. Злийте зайву воду з каструлі, якщо вона є, і залиште рис під кришкою, щоб він дійшов. Поки він вариться, натріть моркву на великій тертці, поріжте кубиками цибулю. Пропустіть часник через прес або дрібно нашинкуйте його ножем.
Столову ложку олії додайте у велику сковороду і розігрійте на плиті до кипіння. Спочатку додайте моркву і обсмажуйте 4-5 хвилин, помішуючи. Додайте туди цибулю й обсмажуйте її до прозорості. За пару хвилин до готовності додайте в засмажку часник.
-
Фарш викладаємо у велику миску, солимо, додаємо туди спеції, трохи суміші мелених перців, зелень, рис і ретельно перемішуємо. Дамо начинці настоятися.
-
Настав час для соусу, в якому будуть тушкуватися перці. Змішайте разом сметану, протерті томати, додайте туди копчену паприку і перемішайте.
-
Зрізаємо плодоніжку і вичищаємо внутрішню частину перців від насіння і зайвого м'якуша, або дістаємо заготівлю з морозильної камери. Щільно укладаємо всередину начинку, допомагаючи собі пальцями. Якщо перців на отриману кількість начинки не вистачає, із залишків вийдуть просто чудові тефтелі.
-
У тій самій сковороді, де готувалася засмажка для начинки, припускаємо в киплячій олії фаршировані перчики. Якщо олії, що залишилася, не вистачає, трохи підлийте, щоб закрити дно сковорідки. Перці потрібно злегка обсмажити і перекласти в ємність з високими бортами, зливши туди сік, що вийшов.
-
Вмикаємо вогонь на середню потужність і заливаємо перці соусом, в якому вони будуть тушкуватися. Щойно соус почне закипати, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо в такому вигляді 40 хвилин. Потім залишаємо їх під кришкою ще на 10 хвилин і подаємо на стіл, поливши зверху соусом. Гарнір можна брати на свій розсуд.
Лайфхак — щоб перці не пригоряли на дно під час тушкування можна частину моркви дорізати соломкою, злегка припустити разом з перцями на сковорідці й потім вистелити нею дно каструлі/казанка. А перці покласти на цей шар.
Як і з чим подавати
Фарширований перець у сметанному соусі подається як самостійна основна страва. Рясно полийте його соусом, в якому він готувався і якщо є бажання посипте свіжою зеленню.