Легендарний торт "Кучерявий пінчер"

Читать на русском
Автор
2410
  • 1 г

    Приготування

  • 8

    порцій

Цей розкішний, щедро просочений сметанним кремом десерт "Кучерявий пінчер" знайомий багатьом з дитинства. Але, всупереч поширеній омані, його назва ніяк не пов'язана з породою собак. Насправді, торт носить прізвище відомої англійської сім'ї кулінарів — Пінчерів. Саме вони не тільки придумали цей дивовижний рецепт та його оформлення, що запам'ятовується. Характерна "гірка" зі шматочків бісквіту, залитих шоколадною глазур'ю, одразу викликає бажання спробувати торт. Його дуже легко приготувати, а результат порадує вас та ваших близьких.

Спосіб приготування

1. Приготуйте бісквіт: розігрійте духовку до 200 градусів, збийте яйця з цукром, додайте згущене молоко та сметану. Вимішайте суміш, додаючи поступово борошно та соду, гашену оцтом. У половину тіста вмішайте какао.

Дно форми для випікання застеліть папером, вилийте у форму спочатку світле тісто, а потім зверху акуратно налийте темне тісто.

Випікайте корж до готовності, перевіряючи зубочисткою. Остудіть корж і дістаньте з форми. Розріжте заготовку на 2 коржі у співвідношенні 1:2. Тонкий корж послужить основою для торта, товстий корж поламайте на шматочки розміром з половину яйця.

2. Приготуйте крем: викладіть сметану в марлю, покладіть у друшляк і залиште на 8 годин у холодильнику. Після цього змішайте із цукром.

3. Приготуйте глазур: підігрійте молоко. Окремо в мисці змішайте какао з цукром, акуратно влийте гаряче молоко та ретельно розмішайте. Поставте миску на водяну баню і 5 хвилин варіть, помішуючи глазур, доки какао не розчиниться. Додайте у суміш вершкове масло і вимішайте її до гладкості.

4. Збираємо торт: волоські горіхи та чорнослив наріжте на шматочки. На широке блюдо викладіть основу торта. Промажте її кремом. Вмочіть шматочки бісквіту в крем, викладаючи на основі гірку. Додайте горіхи та чорнослив. Зверху торт полийте гарячою шоколадною глазур'ю.

Як і з чим подавати

"Кучерявий пінчер" стає смачнішим після того, як настоїться в холодильнику мінімум 8-12 годин, щоб всі шматочки бісквіту максимально просочилися кремом. Подавайте торт із несолодким чорним чаєм або міцною, свіжозвареною кавою. Для літнього чаювання підійде несолодкий домашній лимонад або холодне молоко.