Мариновані печериці з соєвим соусом

Читать на русском
Автор
433
  • 1 г

    Приготування

  • 3

    порції

Грибочки в соєвому соусі виходять гострими та соковитими, а аромат у них який — не відірватися! Якщо ви любите страви з грибів — не пропустіть цей чудовий рецепт маринованих печериць! Всього за 1 годину гриби наситяться маринадом і будуть готові тішити вас своїм приємним смаком.

Для ідеального результату вибирайте свіжі, міцні печериці без темних плям. Якщо хочете надати маринаду пікантності, додайте дрібку червоного перцю чилі або трохи кунжутної олії наприкінці приготування. А щоб гриби стали ще більш ароматними, маринуйте їх довше — 2–3 години.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Відокремлюємо шапинки печериць від ніжок. З шапинок грибів знімаємо шкірку, а з ніжок зчищаємо за наявності всі забруднення.

  2. Відварюємо печериці у підсоленій воді 5 хвилин, потім охолоджуємо до теплого стану.

  3. Нарізаємо і шапинки, і ніжки печериць великою соломкою або довільними шматочками та перекладаємо нарізані гриби в миску.

  4. Додаємо до печериць подрібнений часник, нарізану тонкими кільцями зелену цибулю та соняшникову рафіновану олію.

  5. Вливаємо рисовий оцет та соєвий соус — його знадобиться 1,5 столової ложки.

  6. Перемішуємо гриби з добавками, всипавши чорний мелений перець за смаком. Сіль не використовуємо на цьому етапі, оскільки гриби відварювалися у підсоленій воді, до того ж соєвий соус сам по собі досить солоний.

  7. Ставимо гриби маринуватися в холодильник на 1 годину. Після закінчення зазначеного часу печериці, мариновані в соєвому соусі, можна буде подавати на стіл.

Як і з чим подавати

Мариновані печериці краще подавати на стіл охолодженими прямо з холодильника.

Такі гриби підійдуть як гарнір до відвареного рису, смаженого або запеченого м’яса. Також їх можна використовувати для приготування салатів та для приготування пікантних бутербродів.

Перед подачею можна посипати гриби насінням кунжуту (білого або чорного) або дрібно нарізаною кінзою для додаткового аромату.