-
20 хв
Приготування
-
2
порції
Тепла та корисна страва для легкої вечері сподобається всім, хто стежить за своєю фігурою та любить броколі!
Теплий салат з броколі — проста у приготуванні страва, яку можна готувати як легкий обід або вечерю. Броколі готується швидко. Головне — не переварити її, щоб капуста не перетворилася на кашу. Ароматні часникові чіпси та смажений кунжут додадуть страві родзинку, а заправка на основі олії та соєвого соусу — пікантності. Спробуйте приготувати цей салат, і, можливо, він стане одним із найулюбленіших у вашій родині.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 ч. л.
-
1 шт
-
4 шт
-
до смаку
-
до смаку
Етапи приготування
-
Відварюємо броколі у воді цілою у підсоленій воді під кришкою близько 3–5 хвилин, щоб капуста розм’якшилася, але не втратила форму.
-
Ріжемо на великі шматки, обсушуємо паперовим або вафельним рушником і викладаємо на велику тарілку.
-
Підсмажуємо кунжут на сухій сковороді та перекладаємо його в окрему ємність.
-
Часник нарізаємо пелюстками. Розжарюємо оливкову олію та обсмажуємо часникові пелюстки, в результаті чого отримаємо ароматні хрусткі чіпси.
-
Часникові чіпси викладаємо на відварені суцвіття броколі, посипаємо смаженим кунжутом.
-
До олії, що залишилася у сковороді, додаємо соєвий соус, перемішуємо і заправляємо салат отриманою сумішшю.
Часник смажиться дуже швидко – лише кілька секунд, тому не пропустіть момент!
Як і з чим подавати
Подавайте салат теплим одразу після приготування. Він може бути самостійною стравою або гарніром до картоплі, пасти, рису, запеченої курки, риби чи тофу. Салат із броколі з соєвим соусом поєднується зі стравами азіатської кухні та може стати частиною корисного обіду або швидкого вечірнього перекусу.