Баклажани з медом

Читать на русском
Автор
486
  • 2 дн

    Приготування

  • 6

    порцій

Незвичайний рецепт маринованих у меду баклажанів здивує своєю простотою у приготуванні та дивовижним смаком.

Щоб баклажани добре просочилися маринадом, їх краще злегка віджати після відварювання — так вони вберуть більше смаку і стануть соковитішими. Цибулю та перець нарізайте однаковими по товщині смужками, щоб закуска виглядала акуратніше. Для пікантності можна додати трохи гострого перцю або дрібку коріандру.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Вимийте баклажани, але не очищайте. Наріжте на 4 частини.

  2. Відваріть баклажани у підсоленій воді 5 хвилин. Злийте воду, охолодіть баклажани і крупно наріжте.

  3. Наріжте цибулю та перець півкільцями, подрібніть петрушку і крупно наріжте часник.

  4. Приготуйте маринад, змішавши мед, сіль, оцет та олію.

  5. Додайте до овочів маринад, перемішайте і поставте в холодильник на 2-3 дні маринуватися.

Як і з чим подавати

Такі баклажани чудово підійдуть до м’ясних та рибних страв, а ще стануть чудовою закускою на святковому столі.

Смачного!