Лечо по-закарпатськи

Читать на русском
Автор
155
  • 25 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

У кожної господині є свій рецепт лечо, проте незмінними залишаються помідори, цибуля та болгарський перець. Характерною родзинкою саме закарпатського варіанту є додавання мисливських ковбасок, вони надають страві ситності та легкого копченого присмаку.

Для приготування лечо обирайте м'ясистий та солодкий перець. Він збереже форму під час тушкування і надасть страві насиченого аромату. А щоб страва вийшла ніжною, зніміть з помідорів шкірку. Якщо хочете більш густе лечо, дайте соусу трохи уваритися без кришки. Для більшої виразності смаку можна додати дрібку паприки або свіжу зелень наприкінці приготування.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Цибулю очистьте, наріжте півкільцями та обсмажте в олії до золотистого кольору.

  2. Перець помийте, очистьте від насіння та перегородок. Наріжте уздовж смужками. Додайте до цибулі та просмажте 7 хвилин.

  3. Помідори очистьте від шкірки. Видаліть середину разом з насінням та порубайте м'якоть.

  4. Ковбаски наріжте кружечками та додайте до овочів. Додайте сіль та перець. Тушкуйте ще 15 хвилин.

  5. В самому кінці приготування додайте подрібнений часник, злегка збите яйце. Перемішайте всі інгредієнти.

Як і з чим подавати

Лечо по-закарпатськи смакує як у гарячому, так і в трохи остиглому вигляді. Його можна подавати як самостійну страву з хрустким хлібом чи ліпешками, а також як гарнір до картоплі, рису або пасти.