-
25 хв
Приготування
-
6
порцій
У кожної господині є свій рецепт лечо, проте незмінними залишаються помідори, цибуля та болгарський перець. Характерною родзинкою саме закарпатського варіанту є додавання мисливських ковбасок, вони надають страві ситності та легкого копченого присмаку.
Для приготування лечо обирайте м'ясистий та солодкий перець. Він збереже форму під час тушкування і надасть страві насиченого аромату. А щоб страва вийшла ніжною, зніміть з помідорів шкірку. Якщо хочете більш густе лечо, дайте соусу трохи уваритися без кришки. Для більшої виразності смаку можна додати дрібку паприки або свіжу зелень наприкінці приготування.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
4 шт.
-
4 шт.
-
по вкусу
-
4 шт.
-
1 шт.
-
4 шт.
-
1 шт.
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Цибулю очистьте, наріжте півкільцями та обсмажте в олії до золотистого кольору.
-
Перець помийте, очистьте від насіння та перегородок. Наріжте уздовж смужками. Додайте до цибулі та просмажте 7 хвилин.
-
Помідори очистьте від шкірки. Видаліть середину разом з насінням та порубайте м'якоть.
-
Ковбаски наріжте кружечками та додайте до овочів. Додайте сіль та перець. Тушкуйте ще 15 хвилин.
-
В самому кінці приготування додайте подрібнений часник, злегка збите яйце. Перемішайте всі інгредієнти.
Як і з чим подавати
Лечо по-закарпатськи смакує як у гарячому, так і в трохи остиглому вигляді. Його можна подавати як самостійну страву з хрустким хлібом чи ліпешками, а також як гарнір до картоплі, рису або пасти.