Салат із серця з цибулею та морквою

Читать на русском
Автор
24602
  • 15 хв

    Приготування

  • 2

    порції

Холодний салат зі свинячого серця — ситна та універсальна страва, яку можна приготувати як у будній день, так і подати на святковий стіл.

Він виходить ніжним, ароматним і чудово поєднується з різними гарнірами. Для приготування цього салату потрібні найпростіші інгредієнти, тому готується він дуже просто. При цьому виглядає салат із серця з морквою та цибулею ефектно і завжди має успіх у гостей. Це чудова ідея, якщо хочеться урізноманітнити звичне меню чимось незвичним, але доступним.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Серце миємо, опускаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, варимо 2 години на невеликому вогні. Охолоджуємо.

  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.

  3. Готуємо маринад: у воді розчиняємо цукор, оцет. У готовий маринад опускаємо цибулю та залишаємо на 30 хвилин.

  4. Відварене та охолоджене серце нарізаємо соломкою або брусочками.

  5. Моркву натираємо на грубій тертці або тертці для корейської моркви. Петрушку подрібнюємо.

  6. У мисці змішуємо свиняче серце, моркву, петрушку та замариновану цибулю. Заправляємо салат майонезом, солимо і перчимо до смаку.

  7. Ставимо салат у холодильник на 15 хвилин, щоб він настоявся.

Як і з чим подавати

Салат із серця подають охолодженим, виклавши його в красиву салатницю або порційно на листя салату. Він поєднується з відвареною або печеною картоплею. Такий салат може стати смачною закускою до м'ясних страв або самостійним частуванням. Цікавий варіант — використовувати його як начинку для тарталеток або рулетів із лаваша: вийде ефектна подача для святкового столу.

Смачного!