Гарбузовий штрудель «Загадка Самарканда»

Читать на русском
Автор
287
  • 35 хв

    Приготування

  • 5

    порцій

Хочете здивувати рідних та знайомих незвичайною випічкою? Тоді зберігайте собі цей рецепт неймовірно смачного штруделю з гарбуза. Ця соковита випічка з пряною осінньою начинкою стане справжньою зіркою на вашому столі та наповнить будинок теплом ароматами затишку. Навіть якщо ви ніколи не готували штрудель з гарбузовою начинкою, не хвилюйтеся — цей рецепт легко повторити!

Спосіб приготування

  1. Замісіть тісто для штруделю.
  2. Наріжте гарбуз кубиками, додайте корицю і цукор до смаку, трохи води. Тушкуйте гарбуз до м’якості.
  3. Остудіть начинку.
  4. Розкачайте тісто тонким шаром. Викладіть на нього начинку.
  5. Зверніть рулет і обережно загорніть краї.
  6. Викладіть штрудель на змащене рослинною олією деко. Сам штрудель змастіть вершковим маслом.
  7. Випікайте штрудель 35-40 хвилин.

Як і з чим подавати

Найкраще подавати гарбузовий штрудель теплим. Перед нарізуванням щедро посипте його цукровою пудрою. Якщо хочете перетворити штрудель на повноцінний осінній десерт, подавайте його з кулькою ванільного морозива. Також чудовим доповненням стане ложка густої сметани або збитих вершків із невеликою кількістю кориці.

З напоїв до гарбузового штруделя підійде ароматний чорний чай, кава лате або пряний глінтвейн.

Смачного!